|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Czujnik ABS - dobranie używki |
Autor |
Wiadomość |
b@rto
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2016 Posty: 63 Skąd: Hołowczyce
|
Wysłany: 04-02-2019, 18:44 [Cari 1.9DI-D] Czujnik ABS - dobranie używki
|
|
|
Cześć!
Potrzebuję zmienić czujnik, wg mechanika padł - nie byłem niestety przy sprawdzeniu i najpierw przez telefon mi powiedział, że tylny prawy, potem że lewy i koniec końców nie wiem. Dla wszystkiego kupię oba jeśli będzie trzeba (używane, nie taki wielki znowu pieniądz).
Tylko pytanie - czy każdy czujnik jest przypisany do swego miejsca, tzn. mocowanie jest dedykowane pod stronę pojazdu? Bo jeśli każdy byłby taki sam, to kupiłbym jakiś tylny i by pasowało.
Patrzę na iparts i jest jedna firma, która rozróżnia lewo-prawo, reszta jest bez oznaczeń, chociaż widać różnicę w numerach i umieszczeniu blaszki mocującej - może tę blaszkę da się "przesunąć"? Nie wiem jak jest umocowana (może to zwykły pierścień), czy jest zalana na stałe.
Z góry dziękuję za pomoc.
Edit: ale jak już na allegro w używki wszedłem to widzę np. takie:
Czujnik 1
Czujnik 2
To co, używane mają mocowanie uniwersalne? Aby było od wersji z tarczami z tyłu? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 06-02-2019, 15:38
|
|
|
Zrób zdjęcie swojego czujnika, na nim jest numer producenta. Carismy miały różne piasty z rozstawem 4x100 i 4x114.3 z tarczami z tyłu i bębnami z tyłu. Carisma to składak europejsko-japoński, tutaj nie ma nic pewnego, chyba że numer części. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-02-2019, 19:31