Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:33
Bluetooth Outlander
Autor Wiadomość
rufu
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2008, 20:06   Bluetooth Outlander

Witam, mam mały problem ponieważ mam zakodowany Bluetooth w outlanderze II, byłem w serwisie i powiedzieli, że trzeba zmienić moduł. Czy naprawde nie da się z tym nic zrobić, dodam, że samochód jest sprowadzony.
Ostatnio zmieniony przez Gene 28-01-2009, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2008, 18:43   

Możesz napisać coś więcej na temat tego zakodowania?

Chodzi mi o to czy np.
- włącza się/nie włącza się
- włącza się ale telefon go nie widzi
- po włączeniu prosi Cię o kod czy coś takiego

To tylko przykłady ;)

Mariusz Łęgowik 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 17-10-2008, 18:21   

[Mam nieco inny problem- auto też sprowadzone ( z salonu z Holandii) - ustawiłem bluetooth- ale po kilku dniach trace połączenie - irytuje mnie ustawianie połączenia głosem w obcym jęzuku- po drugim razie ustawienia zrezygnowałem. Jestem ciekawy czy jest to wina samochodu- przerywanie połączenia, czy telefonu- mam Nokięzłoma- E50 na symbianie , który wiecznie się wiesza.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2008, 18:45   

Wina leży zarówno po stronie bluetooth-a w telefonie jak i w samochodzie.
Sam miałem już ten problem kilkanaście razy, a może i więcej, w czasie gdy używałem N70 (na symbianie)
Zauważyłem, że np. czasami telefon nie znajduje urządzenia "hand free", a czasami na odwrót "hand free" nie może się połączyć, bo nie widzi telefonu.
Od kiedy mam Nokię E51 zdarza się to już bardzo rzadko, ale jednak. W tym przypadku wystarczy ręcznie nawiązać połączenie, a poprzednio trzeba było na nowo sparować telefon :doubt:

Robercik64
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2008, 23:05   

ja Wam powiem ten "handsfree" to SZMIRA stulecia raz uzyłem i wyłaczem i zalożylem N616 i wiem że mam telefon w samochodzie a nie badziew !! a oto wady
1) ilosc miejsca w ksiazce 30 numerow (paranoja)
2) 2-3 sek. przerwy przy odbieraniu i nawiazywaniu połaczenia
zaleta !!??
dobra jakośc - wkoncu przez glosniki !!
ale niestety N616 nie mozna do tego radia podłaczyc (japonski badziew) nie ma funkcji TEl/NAVI ktorą posiada każdy EU car i nawet OPEL :twisted: (mialem nawet 2 i działało to super 8 glosników i wszedzie slychac telefon SUPER!!
reasumując masz kolego problem z tym blue... pomiń go nie warty zachodu
PS. może jestem :mrgreen: (pier) ale strasznie dużo gadam w samochodzie !! i te wymienione wady dyskryminują ten zestaw dla mnie , pozdrwiam

qdyb 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0D-ID 170KM
Wysłany: 23-01-2009, 12:56   

heh jak sie wiesza to zrob formata wpisz w google.pl format nokia e50

mi to pomogło

Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Wysłany: 23-05-2009, 09:17   

POdczepię się z problemem dot.bluetooth'a : jak ściszyć "bipek" oznajmiający oczekujące poł i zakończenie połączenia ??
By słyszeć rozmówcę muszę dość mocno pogłośnić a sygnał np.kończący połączenie jest wówczas przerwaźliwy . Czy można coś z tym zrobić ??

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-05-2009, 09:56   

Niestety, chyba nie. :doubt:
Wg. mnie głośność jest stała, dla wszystkich komunikatów jak i dla połączenia telefonicznego.
Pozostaje tylko podgłaśniać lub ściszać.

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 15-07-2009, 08:57   

Jedno pytanie: Czy zawsze musze przy wsiadaniu do auta wyszukiwac w telefonie ten zestaw w outku? Sparowalem moj telefon, testowo podzwonilem, wszystko ok ale co zrobic aby nie trzeba bylo za kazdym razem recznie ustanawiac polaczenia w telefonie z zestawem? :? (mam E51 i bluetooth stale wlaczony...)

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-07-2009, 09:05   

dab, ja mam ten sam telefon i nic takiego nie ma miejsca. Wsiadam i za chwilę Nokia się sama, bez pomocy łączy z Hands Free.
Zdarza się co prawda, że raz na jakiś czas mi po prostu wywala Hands Free (jako urządzenie) z telefonu i muszę na nowo parować, ale to zupełnie co innego. Bywa też, że nie mogą się połączyć - wtedy najczęściej pomaga wyłączenie i włączenie bluetooth w telefonie.

Co do Twojego problemu - przy parowaniu w telefonie dałeś mu to połączenie jako autoryzowane?
Inna sprawa, że czasami nie łączą się zaraz po włożeniu kluczyka tylko z lekkim opóźnieniem.

mihoo 
Forumowicz

Auto: Outlander II DiD Ralliart
Wysłany: 15-07-2009, 10:53   

dab napisał/a:
Jedno pytanie: Czy zawsze musze przy wsiadaniu do auta wyszukiwac w telefonie ten zestaw w outku? Sparowalem moj telefon, testowo podzwonilem, wszystko ok ale co zrobic aby nie trzeba bylo za kazdym razem recznie ustanawiac polaczenia w telefonie z zestawem? :? (mam E51 i bluetooth stale wlaczony...)

musisz autoryzować urządzenie w telefonie, tak aby się automatycznie łączył
w nokii jest tak: menu bluetooth -> urz. powiązane -> Hands Free System -> opcje -> autoryzowane

generalnie 'wiszę' na telefonie w aucie i nie mam problemów z używaniem
system działa rewelacyjnie, bez problemu można podać numer na głos, wyszukiwanie w książce jest denerwujące, szybciej można wybrać numer w telefonie, ale poza tym sterowanie w kierownicy, odbieranie rozmów i rozmowa - rewelacja
czasami się faktycznie 'rozparowuje' ale zdarzyło się to może ze 3 razy od roku (nokia n82)

pozdrawiam

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 15-07-2009, 12:16   

mihoo napisał/a:
bez problemu można podać numer na głos
za wyjątkiem cyfry 2 - przynajmniej u mnie, ale chyba nie tylko ja mam z tym problemy

dab 
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Wysłany: 15-07-2009, 16:48   

bede musial sprawdzic te autoryzacje, chyba tu tkwi problem,
dzieki!

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 09-03-2015, 13:22   

rezon napisał/a:
mihoo napisał/a:
za wyjątkiem cyfry 2 - przynajmniej u mnie, ale chyba nie tylko ja mam z tym problemy

Przepraszam za odkop, ale dziś udało mi się podać cyfrę 2 po angielsku. Należy wymawiać przez "C" czyli "cuu" zamiast "tu" mi teraz wchodzi za każdym razem.

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 09-03-2015, 13:36   

DJ Fazi napisał/a:
rezon napisał/a:
mihoo napisał/a:

Przepraszam za odkop, ale dziś udało mi się podać cyfrę 2 po angielsku. Należy wymawiać przez "C" czyli "cuu" zamiast "tu" mi teraz wchodzi za każdym razem.

O kurde, a myślałem, że tylko ja mam z tym problem. Co prawda w OIII, a nie OII, ale ile ja się nawalczyłem, żeby podać cyfrę 2! W końcu zapisałem numer w telefonie i kazałem mu odczytać. System rozpoznał dwójkę bez problemu :) .

Odpowiedz do tematu