|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lokalizacja sterownika automatycznej skrzyni biegów pajeroII |
Autor |
Wiadomość |
Fifi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2018, 22:47 Lokalizacja sterownika automatycznej skrzyni biegów pajeroII
|
|
|
Cześć wszystkim,
Zwracam się do Was o pomoc ponieważ szukałem już chyba wszędzie i nigdzie nie znalazłem potrzebnych informacji z góry dzięki za każda radę
Pacjentem jest pajero II z silnikiem 3.0 12v ze skrzynia superselect
Oryginalna skrzynia wozu strasznie przeciągała biegi a nadarzyła się kupić całe drugie auto szczęśliwie lub nieszczęśliwie nawinął się angol z silnikiem 3.0 24v Z pozornie taka sama skrzynia która okazała się trochę inna... zaczęły się schody, po założeniu koła rozrusznika wraz ze zmiennikiem od dawcy skrzynia dawcy bez problemu zparowala się z silnikiem, kolejnym problemem był reduktor ("kij") nie z tej strony... problem został rozwiązany, reduktor jest przygotowany pod obie wersje Anglia/Europa i po wymianie wodzikow kij znalazł się po właściwej stronie, po złożeniu całej reszty i zalaniu olejów powstały dwa problemy:
-wóz nie widzi biegów (tak myśle) ponieważ ani na N ani na P nie daje prądu na rozrusznik
-po odpaleniu metodą jaskiniową wóz reaguje na wszystkie tryby jazdy jednak na jeździe do przodu nie zmienia biegów (wydaje mi się ze cały czas jest 2 lub 3 bo prędkość max Ok 70-80...)
I tu pytanie: chciałbym włożyć sterownik skrzyni od dawcy który znajdował się w nim w rejonie kolumny kierowniczej pod deska natomiast w biorcy go tam nie ma... szukałem już wszędzie w środku i pod maska i nigdzie go nie mogę znaleźć... czy ktoś może wie gdzie szukać? |
|
|
|
 |
|
|