|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne Świszczenie ze skrzyni/sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
BadAdi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2020, 18:43 Dziwne Świszczenie ze skrzyni/sprzęgła
|
|
|
Witam,
Ostatnio miałem do zrobienia trasę do punktu A około 50km i z powrotem, przy dojeździe do punktu A ze skrzyni zaczął dobiegać dziwny dźwięk jakby świszczenie - kończące się łożysko, ocieranie metalu o metal(nie jestem w stanie sprecyzować). Zatrzymałem się na chwilę około 10min po czym ruszyłem w trasę zostało około 3km więc z takim odgłosem delikatnie dojechałem. Miałem godziną przerwę i trasę powrotną, wszystko było cicho i spokojnie lecz po przejechaniu około 40km dźwięk powrócił, chciałem dojechać do jakiegoś zjazdu ale był jakby trzask i brak napędu, dotoczyłem się do pobocza i auto po wrzuceniu biegu i puszczeniu sprzęgła nie jechało tylko silnik przygasał, ściągnęli mnie do domu i na drugi dzień chciałem zobaczyć co się stało ale auto normalnie jeździło :/
Obawiam się że przy dłuższej trasie objaw powróci.
Wiecie może co to może być?
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
klapek
Forumowicz
Auto: V80 Alpine Edition
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2017 Posty: 150 Skąd: Kwidzyn
|
Wysłany: 29-10-2020, 10:54
|
|
|
Może sprawdź czy masz olej..? Z minuty na minutę się nagrzewają bebechy, aż w końcu puchnie na amen... |
|
|
|
 |
|
|