Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Czarna seria - Otylia miała wypadek
Autor Wiadomość
Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-10-2005, 11:52   Czarna seria - Otylia miała wypadek

Nie jestem przesądny ale.....to chyba jakaś czarna seria, wczoraj Otylia miała wypadek, w którym zginął jej brat, dziś rozbił się polski autokar w niemczech a dwa dni temu wypadek pod Białymstokiem.....Mój apel do wszystkich: kochani, przynajmniej na razie, zdejmijcie nogę z gazu, niech ten okres po prostu minie....
Pozdrawiam

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 02-10-2005, 12:01   

biedny motylek. Niech szybo wraca do zdrowia. Ja również przyłączam się do apelu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Zdejmijmy nogi z gazu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 02-10-2005, 12:03   

Jacku masz racje ja po wypdku na trasie Bialystok - Warszawa tak zrobilem ta seria daje do myslenia.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 02-10-2005, 13:12   

Jeździjmy wolniej i nie wyprzedzajmy gdy nie ma 100% pewności co do bezpieczeństwa tego manewru. Korzyść jest niewielka a ryzyko straszne :!: :!: :!:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 02-10-2005, 14:43   

Przepraszam ale po mojemu to nie jest czarna seria tylko pokaz głupoty!!!
Pani Otylia (z całym szacunkiem do jej osiągnięć sportowych) jadąc 180 km/h wyprzedzała 3 samochody i nie zauważyła lub raczej myślała pewnie że wyrobi się przed TIR-em!!!
Żal mi tylko jej brata.
Może ten wypadek da do myślenia również naszym kolegom i koleżankom mitsumaniakom bo czytając wypowiedzi na temat łamania przepisów... brak słów.

NOGA Z GAZU !!!!!!

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2005, 16:06   

Dyzio i Saba napisał/a:

Pani Otylia (z całym szacunkiem do jej osiągnięć sportowych) jadąc 180 km/h wyprzedzała 3 samochody i nie zauważyła lub raczej myślała pewnie że wyrobi się przed TIR-em!!!

Jakie jest źródło tej informacji?

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 02-10-2005, 16:14   

Policja postawi zarzuty Otylii Jędrzejczak?

Policja nie wyklucza możliwości postawienia zarzutów Otylii Jędrzejczak o nieumyślne spowodowanie śmierci - poinformowała TVP3.

W sobotę w wypadku, do którego doszło w miejscowości Miączyn koło Czerwińska na drodze krajowej nr 62 Płock-Warszawa nasza najlepsza pływaczka wyprzedzała sznur pojazdów, zjechała na lewy pas jezdni, a następnie do rowu. Jej samochód uderzył w drzewo. Na miejscu zginął 19-letni brat Otylii, Szymon.

Według wstępnych ustaleń policji, Jędrzejczak jechała z nadmierną prędkością, którą oszacowano na ok. 180 km/h.

( www.onet.pl )
( http://sport.onet.pl/1173123,wiadomosci.html ) - link do artykulu

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-10-2005, 16:19   

Ewidentnie policja ma rację - jest to nieumyślne spowodowanie śmierci.
Każdy zwykły człowiek poszedłby siedzieć, ew. dostał wyrok w zawiasach - zobaczymy co zrobią tutaj. Pamiętam czasy średniej szkoły - jak większość osób, mimo, że baławany - dostawała się wyżej, bo była: mistrzami w skoku w dal, albo w klasie sportowej, której przecież nie można rozbijać...

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2005, 16:34   

Krzyzak napisał/a:
Ewidentnie policja ma rację - jest to nieumyślne spowodowanie śmierci.
Każdy zwykły człowiek poszedłby siedzieć, ew. dostał wyrok w zawiasach - zobaczymy co zrobią tutaj. Pamiętam czasy średniej szkoły - jak większość osób, mimo, że baławany - dostawała się wyżej, bo była: mistrzami w skoku w dal, albo w klasie sportowej, której przecież nie można rozbijać...

Dziwne jest to co mówisz. Ja to zrozumiałem tak: "dobrze jej tak, gwiazdce jednej". Nie życzę absolutnie nikomu, żeby zabił swojego brata w ten sposób. Żaden wyrok nie jest w stanie powetować takiej straty. I mówienie o tym w kontekście, że najciekawsze jest to czy ją posadzą czy nie to po prostu trochę nie w porządku. Moim zdaniem wątek zmierza w bardzo złym kierunku.

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 02-10-2005, 16:46   

Niestety trzeba przyznać że jadąc 180 na polskiej drodze i wyprzedzając sznur samochodów prosi się o nieszczęście. Niestety zginął człowiek, ale to Otylia będzie teraz to przez całe życie mieć przed oczami.

Czas może na Space Stara dla żony?

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Wysłany: 02-10-2005, 17:56   

"Posadzą czy nie" tu już sprawa sądu.
Codziennie jest sporo takich wypadków na drogach i w mediach cisza-tylko suche liczby "tyle a tyle wypadków,tyle rannych i ofar śmiertelnych zanotowała policja"
Może trzeba podawać więcej takich szczegółowych informacji aby "mistrzowie bezpiecznej jazdy"przestali wyprzedzać na siłę (bo im się spieszy) przed zakrętami,podgóre i w innych dziwnych miejscach.
Jeszcze raz !!!!!!!NOGA Z GAZU!!!!!!! bo możesz nie dojechać do domu i jeszcze zrobić krzywdę własnej rodzinie i innym ludziom.

Ps. Fido - Pytasz o zródło informacji-naoczni świadkowie pokazani w informacjach telewizyjnych. Nawet jeżeli nie było to aż 180 tylko mniej to i tak nie jest usprawiedliwieniem dla kierowcy wyprzedzanie gdy ma zajętą drogę.A jeżeli nie był by to "powolny" TIR tylko ty w pięknym Subaru to mogło by się inaczej skończyć

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 02-10-2005, 18:26   

Dyzio i Saba napisał/a:

Ps. Fido - Pytasz o zródło informacji-naoczni świadkowie pokazani w informacjach telewizyjnych. Nawet jeżeli nie było to aż 180 tylko mniej to i tak nie jest usprawiedliwieniem dla kierowcy wyprzedzanie gdy ma zajętą drogę.A jeżeli nie był by to "powolny" TIR tylko ty w pięknym Subaru to mogło by się inaczej skończyć

Pytałem o źródło, bo kiedy wypowiada się jakieś sądy w konkretnej sprawie, to dobrze jest powołać się na źródło. Ktoś podał źródło na onecie i uważam, że jest ok.

Nie za bardzo rozumiem ostatnie zdanie. Nie wiem jakie to ma znaczenie kto jechał z przeciwka.

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Wysłany: 02-10-2005, 18:58   

Ma takie że ty zapewne jechałbyś dużo szybciej od TIR-a
Nie chodzi mi o ciebie czy kogokolwiek osobiście ale ja traktuje ten tragiczny wypadek jako jeszcze jedno otrzeżenie.
Podsumowując NOGA Z GAZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I abyśmy zawsze mogli tylko pisać,spotykać się i rozmawiać o wypadkach

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 02-10-2005, 19:29   

To moze mi ktos wyjasni dlaczego kierowca TIRa uciekl?

ps. Ostatnio znajomemu zajechal droge taki TIR, przez co musial wjechac do rowu. Na szczescie nic mu sie nie stalo, poza skasowanym samochodem.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-10-2005, 22:01   

Fido_ - źle zrozumiałeś - chodziło mi tylko czy są równi i równiejsi wobec prawa. Ale to się dopiero okaże.

Odpowiedz do tematu