Wyciek płynu EOLYS |
Autor |
Wiadomość |
Roger Wilco
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-08-2010, 11:38 Wyciek płynu EOLYS
|
|
|
Witam
Zobaczyłem na ziemi pod moim Outkiem ciemnobrązowe plamy. Po pojechaniu do ASO panowie stwierdzili wyciek płynu wzbogacania paliwa. Co ciekawe nie stwierdzili żadnych uszkodzeń mechanicznych. Fajnie, po to kupiłem nowe autko, żeby po 10 tys. km już stać na warsztacie. Ciekawe co będzie dalej. |
|
|
|
 |
cardorosso
Forumowicz tektura i dykta

Auto: Out
|
Wysłany: 13-08-2010, 11:54
|
|
|
to dopiero początek
tak szczerze to zawsze mnie zastanwiało co pcha ludzi w strone outka 2,2 ,przecież za ten kesz można mieć dobrze wyposażoną nową x3 z automatem\
a w stosunku do BMW Outlader nima żadnych zalet poza ceną w porzypadku klekota z zeszłego wieku |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:04
|
|
|
"w stosunku do BMW Outlader nima żadnych zalet poza ceną "
cardorosso-ma kolego.Jest Japonski,ma 3 diementy i mi jeszcze nic nie padło.
A Koledze wlasnie nowke BMW ,piatke dzwigneli z pod drzwi od domu...... |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:23
|
|
|
cardorosso napisał/a: | :lol: to dopiero początek
tak szczerze to zawsze mnie zastanwiało co pcha ludzi w strone outka 2,2 ,przecież za ten kesz można mieć dobrze wyposażoną nową x3 z automatem\
a w stosunku do BMW Outlader nima żadnych zalet poza ceną w porzypadku klekota z zeszłego wieku |
Ja kupiłem 2.2 za 106kzł netto, int+ z MMCS. W tej, ani zbliżonej nawet cenie raczej nie miałbym X3
PS. Przejechałem póki co 16 kkm i nic złego się nie wydarzyło. |
Ostatnio zmieniony przez venglin 02-12-2012, 13:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 13-08-2010, 14:25
|
|
|
venglin napisał/a: | cardorosso napisał/a: | :lol: to dopiero początek
Ja kupiłem 2.2 za 106kzł netto, int+ z MMCS. W tej, ani zbliżonej nawet cenie raczej nie miałbym X3 | eee no to cena faktycznie git jak patrzyłem w cennik to glonojad jest sporo droższy |
|
|
|
 |
venglin [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:28
|
|
|
cardorosso napisał/a: | eee no to cena faktycznie git jak patrzyłem w cennik to glonojad jest sporo droższy |
ceny glonów 2.2 poszły w górę, bo akcyza urosła z 13,6% na 18,6%.
tak w ogóle, to miałem kupować madzię cx-7, ale mnie buraki z salonu wk...urzyli. no i homologacji vat wtedy jeszcze nie mieli. teraz trochę żałuję, że nie poczekałem. ale trudno. pojeżdzę jeszcze 3 lata outkiem do końca leasingu i później zmiana. |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 13-08-2010, 14:35
|
|
|
Gunner napisał/a: | "w stosunku do BMW Outlader nima żadnych zalet poza ceną "
cardorosso-ma kolego.Jest Japonski,ma 3 diementy i mi jeszcze nic nie padło.
A Koledze wlasnie nowke BMW ,piatke dzwigneli z pod drzwi od domu...... | Szkoda że Mitsu mi nie chcą dźwignąć ale jednak złodziej głupi nie jest i po czorta mu złom
a te 3 diamenty to jakaś zaleta ?? czy ta produkcja w Holandii?? Wsiadasz do wozu i śmierdzi japonkom podobnie jest w subaru ,taki charakterystyczny zapach tandety unosi się w tych wozach już w tojocie jest lepiej ale nie do końca . Jedyny japoński padalec jaki nie razi tandetą wszem i wobec to Lex tylko kosztuje tyle że bym sobie Bmke kupił i na dacie dustera by starczyło a ted drugi to wózek podobnie wykonany jak glonojad .
[ Dodano: 13-08-2010, 14:36 ]
venglin napisał/a: | cardorosso napisał/a: | eee no to cena faktycznie git jak patrzyłem w cennik to glonojad jest sporo droższy |
ceny glonów 2.2 poszły w górę, bo akcyza urosła z 13,6% na 18,6%.
tak w ogóle, to miałem kupować madzię cx-7, ale mnie buraki z salonu wk...urzyli. no i homologacji vat wtedy jeszcze nie mieli. teraz trochę żałuję, że nie poczekałem. ale trudno. pojeżdzę jeszcze 3 lata outkiem do końca leasingu i później zmiana. | mazda ładniejsza ,ale wykonanie podobnie kiepskie jak w Mitsu |
|
|
|
 |
Gunner
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Sie 2007 Posty: 315 Skąd: 3city
|
Wysłany: 13-08-2010, 14:48
|
|
|
Cardorosso
To dlaczego kupiles outka?
Widze pisujesz kolego same negatywy o nim.
Że zapytam-jak mozna wydac ponad sto patoli po to zeby caly czas narzekac?
Slepota doskwiera czy co? |
_________________ TURBOKLEKOT 173BHP 350NM -1640KG
MAZDA MX-5 1.8NBFL GT 220 KM /240NM-1100KG 15L na bucie i 6 sec
黒トカゲ Bez dachu nad glowa
 |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 13-08-2010, 14:57
|
|
|
Gunner napisał/a: | Cardorosso
Slepota doskwiera czy co? | ale co niby oczy moje miały zaważyć przy zakupie ??? to że plastiki sie rysuje skora wyciera fotele są z dermy a nie skory czy to że klima zyje swoim życiem w trasie nie ma czujnika nasłonecznienia itd ???
zauważyłem to po przejechaniu jakiś 3000 km ,ale wtedy to już bylo za późno na zmianę decyzji .Chciałem spory samochód do wożenia cementu i dzieci na wakacje o ile do cementu sie nadaje to w trase absolutnie nie bo można zamarznąć przy tej manualnej klimie
W życiu nie miałem japończyka ,zawsze miałem do nich lekceważące podejście ,ale pomyślałem sobie że dam im szansę i to był mój błąd bo materiały od czasów Tojoty Corolli się nie zmieniły a wręcz pogorszyły a rozwiązania typu bagnet do sprysków czy maska na patyku powodują u mnie atak śmiechu .
Na żadnego japońca w przyszłości nawet nie spojrzę a teraz jak widzę kogos kto jedzie outlanderem to serdecznie mu współczuje . |
|
|
|
 |
Roger Wilco
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2
|
Wysłany: 13-08-2010, 16:32
|
|
|
cardorosso napisał/a: | Gunner napisał/a: | Cardorosso
Slepota doskwiera czy co? | ale co niby oczy moje miały zaważyć przy zakupie ??? to że plastiki sie rysuje skora wyciera fotele są z dermy a nie skory czy to że klima zyje swoim życiem w trasie nie ma czujnika nasłonecznienia itd ???
zauważyłem to po przejechaniu jakiś 3000 km ,ale wtedy to już bylo za późno na zmianę decyzji .Chciałem spory samochód do wożenia cementu i dzieci na wakacje o ile do cementu sie nadaje to w trase absolutnie nie bo można zamarznąć przy tej manualnej klimie
W życiu nie miałem japończyka ,zawsze miałem do nich lekceważące podejście ,ale pomyślałem sobie że dam im szansę i to był mój błąd bo materiały od czasów Tojoty Corolli się nie zmieniły a wręcz pogorszyły a rozwiązania typu bagnet do sprysków czy maska na patyku powodują u mnie atak śmiechu .
Na żadnego japońca w przyszłości nawet nie spojrzę a teraz jak widzę kogos kto jedzie outlanderem to serdecznie mu współczuje . |
Muszę przyznać, że gość ma sporo racji. Outek mi się podoba, ale niektóre rozwiązania to jakby poprzednia epoka. Tak słabej klimy automatycznej w samochodzie za ponad 100k to nie widziałem. Trochę to wszystko tandetne. |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 13-08-2010, 17:12
|
|
|
1.Co do patyka od maski, to coraz więcej producentów zaczyna to stosować.
2.przecież w katalogu jest napisane, że skóra jest ekologiczna.wiec wiedziałeś co bierzesz. |
|
|
|
 |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 13-08-2010, 17:19
|
|
|
popieram w 100%. moj ma skóre przebieg 16 tys. i jest jak nowa. Auto chodzi super, zadnych problemów. Widze, ze kazdy zaczynany nowy post kończy sie na krytyce outka. |
|
|
|
 |
cardorosso

|
Wysłany: 13-08-2010, 18:19
|
|
|
sibkods napisał/a: | 1.Co do patyka od maski, to coraz więcej producentów zaczyna to stosować.
2.przecież w katalogu jest napisane, że skóra jest ekologiczna.wiec wiedziałeś co bierzesz. | chyba na odwrót bo nawet w golfie V nie ma patyka czy choćby w polo ,podobnie jak z regulacją dwu osiową kierownicy ,pasek z 96 roku miał to a Outek z 2010 nima itd itd |
|
|
|
 |
sibkods
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 181 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 13-08-2010, 19:55
|
|
|
No patrz, chciałeś Golfa, a teściowa kazała Ci kupić Outlandera... co za pech.
Tak to tylko rozumiem, bo o tych rzeczach wiedziałeś przed kupnem. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 13-08-2010, 20:25
|
|
|
cardorosso napisał/a: | chyba na odwrót bo nawet w golfie V nie ma patyka czy choćby w polo ,podobnie jak z regulacją dwu osiową kierownicy ,pasek z 96 roku miał to a Outek z 2010 nima itd itd |
Kolego cobyś nie napisał to niektórzy z nas / Outlanderowców / mają zupełnie inne zdanie niż Ty.
Jeżeli chciałeś odliczyć VAT to jest to jeden z niewielu samochodów z rejestracją 5 osobową i homologacją na ciężarówkę jednocześnie.
Ja osobiście przesiadłem się z gwiazdy ML i osobiście nie żałuję nawet chwili,
jestem bardzo zadowolony.
A plusy i minusy ma każdy wyrób jaki jest na rynku. |
_________________ MITSUBISHI to już historia teraz jest HONDA
 |
|
|
|
 |
|