|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wycie przy wrzucaniu drugiego biegu |
Autor |
Wiadomość |
Markymark
Forumowicz Nowy Adept
Auto: Outlander II, benz 2.0 z 2012
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2018, 14:00 Wycie przy wrzucaniu drugiego biegu
|
|
|
Czołem Mitsumaniaki !
Zaobserwowałem problem wycia/gwizdu przy wrzucaniu drugiego biegu. Mianowicie spokojnie ruszając z miejsca na 1 biegu czasami coś "jęknie/zawyje" z 2s z przodu ale jak już samochód się toczy, wrzucę 2-gi bieg i dodam gazu to slychać to już głośniej. Dźwięk brzmi jakby coś się ślizgało (sprzęgło, paski klinowe) albo głośna praca hydrauliki przy dużym ciśnieniu. Dodam że nie dzieje sie to przy każdym wrzuceniu dwójki i raczej ustaje po dłuższej jeździe, brak błędów, fura po przeglądzie w ASO gdzie też nie wiedzieli o co kaman.
Chętnie dowiedziałbym się czy ktoś już przerabiał taki temat i jak się do tego zabrać ?
Dziękuje za wszelkie uwagi i Pozdrawiam
[ Dodano: 11-05-2018, 16:37 ]
Czołem Koledzy,
Naprawdę nikt nie przerabiał takiego tematu ?
[ Dodano: 03-07-2018, 10:06 ]
Update: Problem zidentyfikowany, to docisk sprzęgła/łożysko oporowe, po wymianie oleju w skrzyni dalej slychać. Mogę z tym jeździć podobno aż mi skrzynia padnie całkowicie czyli z kilkadziesiąt tys km jeszcze. Kuzynowi w Lancerze też czasami gwizdnie na półsprzęgle więc to chyba taka uroda tej skrzyni.. |
_________________ Tylko Made in Japan |
|
|
|
 |
|
|