[Warszawa] Serwisy Klimy |
Autor |
Wiadomość |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 10:19 [Warszawa] Serwisy Klimy
|
|
|
Jako że ostatnio kupiłem MSR i auto jest wyposażone w kilmę. Proszę o informacje od osób które także posiadają klimę w aucie:
- polecane zakłady (jakość - cena)
- cena usług i elementów klimy
- inne |
Ostatnio zmieniony przez ruslana81 10-04-2009, 08:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2006, 13:22
|
|
|
poszukaj, bo tego typu informacje na temat kosztów usług pojawiały się wielokrotnie w tematach zw. z klimatyzacją.
O adresy najlepiej pytać w kąciku regionalnym, |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 27-10-2006, 14:20
|
|
|
OK, dzięki.
W takim razie do dyspozycji moderatora zostawiam:
- przesunięcie tematu na forum regionalne (warszawskie)
- skasowanie tematu
BTW: Kolega SAMAEL siedzi w temacie klimatyzacji więc na razie odpowiedzi na wszystkie moje pytania już znam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 06-11-2006, 09:05
|
|
|
ul. Madziarów w Rembertowie. Firma SKY Lark (czy jakoś tak )
Serwisowałem u nich dwa samochody i zawsze doradzali mi rozwiązania optymalne, żeby nie naciągac mnie na kasę. Poleciłem ich znajomym i też byli zadowoleni. |
|
 |
Gugi [Usunięty]
|
Wysłany: 17-04-2007, 00:20
|
|
|
slo_mo napisał/a: | BTW: Kolega SAMAEL siedzi w temacie klimatyzacji więc na razie odpowiedzi na wszystkie moje pytania już znam |
No taak... Szukam i szukam czegoś o dobrym zakładzie od klimy w Warszawie i znalazłem tylko jeden namiar. Gdzie jeszcze można sprawdzić i wyczyścić klimę w Miśku? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 17-04-2007, 13:44
|
|
|
Gugi, PW do SAMAEL. Co prawda w Nadarzynie ale obiecywal jakies znizki kiedys |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 10:02 Re: Klimatyzacja
|
|
|
A ja polece moich sąsiadów, www.UnixCar.pl na Podczaszyńskiego 12, (stronka w budowie) jesteśmy razem, biorą za przegląd klimy z ozonowaniem wnętrza 200 zł , myślę że jak pogadam to możę jeszcze pare złociszy się uszczknie |
Ostatnio zmieniony przez Herdi 22-04-2007, 19:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 17:35
|
|
|
Polecam firmę Aseko z warszawskiej Pragi:
"Aseko" S.C. Robert Ekiert Dariusz Komorowski
03-808 Warszawa , ul. Mińska 37
tel. 022 8714472 , fax. 022 8714472
http://www.aseko.com.pl/
Solidnie, uczciwie i bez naciągania.
poza tym cała baza firm od klimatyzacji tu:
http://firmy.pf.pl/samoch...cja_6816_1.html
[ Dodano: 09-05-2007, 18:14 ]
Parę dni temu nabijałem klimę do Diamante. Problem jest taki że mam u siebie stary czynnik chłodzący czyli R12 a takiego nie wszędzie uzupełniają.
Znalazłem przy Puławskiej (naprzeciwko Oszołoma) na Granicznej 17 serwis i tam mi napelnili. Jak na razie działa i mrozi. Polecam. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
|
Wysłany: 08-06-2007, 23:06
|
|
|
Hymm a czy wiecie gdzie w józefowie jest jakiś dobry warsztat zajmujący się klimą? Jestem z Otwocka a to jest dosłownie obok ale u mnie albo drogo albo jakaś prowizorka jak dla mnie. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 21:34 Serwis Klimy
|
|
|
Czołem,
Nie znalazłem tematu więc zakładam. Czy orientujecie się gdzie można zrobić przegląd klimy, ewentualnie serwis. Czy AutoServ Shell'a poradzi sobie z Carismą, mam tu na myśli dostęp do części układu AC.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
strud
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5W Avance '01
|
Wysłany: 06-06-2008, 00:07
|
|
|
Ostatnio w Norauto była (a może jeszcze jest?) promocja - przegląd klimy za friko. W razie potrzeby oferują też serwis (napełnianie, odgrzybianie, wymian filtra itp). Najlepiej zadzwoń i podpytaj. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
|
|
|
 |
mlun

|
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 09-04-2009, 20:30 Serwis klimy
|
|
|
Witam, gdzie serwisujecie swoje klimatyzacje w Warszawie i okolicy? Wiem że był już kiedyś taki temat ale tam padł adres jednego zakładu, który na dodatek nie jest tani.
Fajnie by pojechać do kogoś sprawdzonego już przez was do kogoś kto się zna dosyć dobrze na tym co wykonuje. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 09-04-2009, 21:29
|
|
|
Ja serwisuje klime w www.autowis.com.pl
To serwis ASO FSO DAEWOO
poznalem ich jak montowalem gaz do carismy. Jako jedni z pierwszych montowali wtryski i wtedy zalozylem tam instalke gazu za 4600 ktora dzis kosztuje 4400 (mozna kupic juz wtryskowa za 2600). Tam poznalem czlowieka od klimy. Stara szkola. Zero jakiegos tam sprawdzana "komputerowego" na podcisnieniu. Tylko i wylacznie wysokie cisnienie, ktorym wylapuje kazda mikrodziurke. Do tego ostatnio polecal mi jakis specyfik jako srodek do klimy, ktory podobno czyni cuda z czyms tam...nie wsluchiwalem sie.
Na stronie maja cennik to sobie zlookaj. Generalnie polecam, jednak jak bys mial tam zostawiac auto to:
- dokladnie umow sie co do kasy.
- uczul ich aby nic nie robili bez konsultacji z Toba jesli nie mieli by sie zmiescic w tej kasie co powiedzieli na poczatku
- ogolny przeglad to moga zrobic przy Tobie, nie trzeba zostawiac auta, wtedy dobrze sie przy aucie pokrecic troche pogadac, mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy o zyciu |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
|