|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zastanawiam się nad tanim samochodem - Proton |
Autor |
Wiadomość |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-07-2011, 14:14 Zastanawiam się nad tanim samochodem - Proton
|
|
|
W miarę pilnie poszukuje taniego samochodu (bardzo taniego). Rozumiem, że moje wymagania muszą iść za ceną i księcia ani księżniczki z bajki się nie spodziewam. Przeglądając allegro napotkałem się na takie ogłoszenie:
http://moto.allegro.pl/pr...1714497778.html
Widzę że przód spasowany jest mniej więcej, a w papierach/szyldach też jest namieszane, ale CCC -cena czyni cuda.
Mam miłe doświadczenia z marka mitsubishi, ale protonem jeszcze nie jeździłem. Proszę o pomoc (w miarę możliwości) w określeniu co reprezentuje ten pojazd, a możne ktoś go zna.
Obecny posiadacz napisał, ze parę rzeczy jest do zrobienia, czy w przypadku serii 400 też są takie problemy z czciami do zawszenia? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
ziutoon
Forumowicz
Auto: Galant EA5W 2.5 SE KOMBI 1998
|
Wysłany: 13-07-2011, 15:16
|
|
|
Zależy co rozumiesz przez pojęcie taniego?
za te pieniądze możesz miec juz Colta CAO w stanie do jeżdzenia.
aukcja
Wiadomo że za te pieniądze nie znajdziesz nic w super stanie.
Ale CAO jest bardzo mało awaryjnym samochodem.
Cześci dostępne i nie drogie.
miałem CAO i mogę polecić. |
_________________ Colt CAO 1.3 Sprzedany
Peugeot 406 Sprzedany
Galant Kombi EA5W 2.5 V6 Kombi - zezłomowany
Citroen C4 Grand Picasso |
|
|
|
 |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
|
Wysłany: 13-07-2011, 16:38
|
|
|
Tani określił bym jako uśrednioną ceny zakupu i kasy którą trzeba włożyć aby w miarę bezpiecznie jeździć. Tak jak napisałem księcia z bajki się nie spodziewam. Pomijam kwestie polskich blach. Najbardziej interesuje mnie sprawa dostępu części i ich ceny. Stan techniczny ocenie w miarę możliwości przy oględzinach. Jeśli do takich dojdzie. Dodatkowy atut tego pojazdu to LPG. Nie chce planować ile kilometrów przejadę i na jaki czas kupuje pojazd bo jeszcze mi się to nigdy nie sprawdziło. Średnio jeżdżę 15-20tyś km rocznie, a nie będzie to jedyny samochód i nie tylko ja nim będę jeździł. |
|
|
|
 |
ravalski
Forumowicz RaV
Auto: Proton 415 GLSi
|
Wysłany: 21-08-2011, 22:09
|
|
|
Protonem śmigam od 2004 r. powiem tak autko to jes składakiem wielu typów mitusbishi takich jak lancer, carisma, mirage i kto wie czego jeszcze. Mam teraz mazdę a żona jeżdzi protonkiem ale naprawy są na mojej głowie. Moim zdaniem autko godne polecenia na kilka lat jeszcze bowiem ostatnie roczniki jakie widziałem to 2002 jesli chodzi o serię 400 tak wiec zamienniki typowych dla protona części to tylko na szrocie. W zasadzie zawieszenie jest w wiekszości odbiciem lancera CB1A jesli chodzi o wytrwałość powiem ze średnia a cena podzespołów w zamiennikach niewielka wiec i remonty tansze. nadwozie to osobliwość protona nic niemal nie pasuje z mitsubishi wiec tylko szrot. silnik i skrzynia godne polecenia ładan kultura pracy ale jak to przystało na silnik japoński trzeba przywyknąć ze nieco glosniejsza jazda niz autach niemieckich. Mam tez założony gaz zwykły - Tobie proponuje sekwencję, bo w czasach gdy ja montowałem gazik to cena sekwencji była w granicach 4500. Podsumowując w stosunku do ceny autko godne polecenia np zamiast golfa 3 czy 2. Instalacja elektryczna Bosch, zawieszenie Kayaba to markowe komponenty, które znajdziesz w tym samochodzie. Minus to fakt że gdy wsiadasz do autka to masz wrażenie ze siedziesz razem z fotelem na drodze |
|
|
|
 |
|
|