|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 18-03-2007, 00:53 |
[C62A 1.5] Chyba wstawię skrzynię manualną zamiast automatu |
Autor |
Wiadomość |
Wiktor313 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2007, 19:14 [C62A 1.5] Chyba wstawię skrzynię manualną zamiast automatu
|
|
|
Zastanawiam się poważnie nad wymianą automatu na manuala. Ciekaw jestem czy w moim aucie jest to możliwe do zrobienia i jakimi nakładami finansowymi. Podpytałem znajomego mechanika, który powiedział, że mógłby to zrobić za 300 zł + części (ma namiary, na skrzynię, którą ściągnęlibyśmy po kosztach złomu). Wcześniej postowaliśmy na temat naprawy naszego automatu na forum ( http://www.mitsubishi-gra...ighlight=giatta ).
Obecnie jeżdżę na automatycznej skrzyni zastępczej, która pracuje tylko na 1 biegu.
Jak myślicie, czy warto się bawić w wymianę skrzyni w przypadku mojego auta?
 |
Ostatnio zmieniony przez akbi 13-06-2007, 13:23, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-03-2007, 20:29
|
|
|
Taki drobiazg -> Kolejna proba ominiecia Zasad Sprzedazy na tym forum skonczy sie ostrzezeniem.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Wiktor313 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 21:15
|
|
|
Z tego miejsca sorry dla administratora rodem z piekła (admin from hell). Moja wstawka z ogłoszeniem wzięła się z małego forumowego doświadczenia i faktu, że mam ciśnienie na sprzedaż mojego Miśka. Ale jak mówią nieznajomość prawa szkodzi, dlatego obiecuję, że do poduchy poczytam sobie regulamin
PS. Widzę, że mój post poszedł do Lancera (i tak w sumie powinno być... ).Myślę, że warto wrzucić tu także wcześniejszy post mojej Giatty:
http://www.mitsubishi-gra...ighlight=giatta
Pozdrawiam - Wiktor |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-03-2007, 22:45
|
|
|
Mowisz - masz
Nic sie nie stalo ale odkad zmienilismy troche zasady po ostatnich klopotach z jednym z userow bylo juz pare przypadkow jak Twoj.
Co do maualnej skrzyni - wykonalne jak najbardziej tylko musi to robic ktos kto ma o tym pojecie. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Wiktor313 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 21:12 Automat 3 biegowy do Mirage
|
|
|
Niczym Karamba z Krainy Deszczowców zrobiłem rozpoznanie wśród zaprzyjaźnionych mechaników. Potwierdzają się doniesienia Josie’go (tak to by się odmieniało?), że wymiana autoamtu na manuala, to posunięcie dość ryzykowne – nigdy nie ma 100%, że wszystko będzie trybić. Nie pisząc o kosztach.
Mam 3 wyjścia –
A. albo naprawić starą skrzynię (koszt około 1500 zł),
B. dalej kombinować z podłączeniem skrzyni zastępczej,
C. kupić skrzynię 3 biegową pasującą do mojego Miśka.
Stara była 3 biegowa, nowa jest 4 biegowa. Z tego, co pisaliśmy wcześniej na forum (znaczy się moja Giatta pisała), to muszę zdobyć do tej nowej skrzyni komputer.
Jak myślicie - realne jest znalezienie skrzyni 3 biegowej? Po wstępnym przeglądzie netu nie jestem nastawiony pozytywnie.
Pozdrawiam.
 |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 27-03-2007, 14:50
|
|
|
Wiktor313, wymiana automatu na drugi automat to tez ryzyko- niewiesz co kupisz.
ale nie widze wiekszych problemow technicznych przy zakladaniu manualnej /jezeli skrzynia byla montowama do takiego motorka jak twoj / tylko trzeba sie liczyc z wymiana polosiek i to nie zawsze/ |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|
|