Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ceramizer czy warto?
Autor Wiadomość
Jurii 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-06-2018, 22:03   Ceramizer czy warto?

Witam, zastanawiam się nad zapobiegawczym kupnem zestawu ceramizera do oleju paliwa i skrzyni biegów czytałem różne strony oglądałem przeróżne filmy i niby warto bo podobno pomaga czy to magiczny środek który pomaga w utrzymaniu auta w dobrym stanie? jeżeli miał ktoś do czynienia z tymi środkami prosił bym o opinie z góry dziękuję za odpowiedzi

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 17-06-2018, 23:31   

Tak, to magiczny środek, który na dzień dobry dodaje Ci 200 KM mocy i 300 Nm momentu obrotowego, zwiększa prędkość maksymalną do 350 km/h i zmniejsza zużycie paliwa do zera - czyli jeździsz za darmo.
Oczywiście, nie można zapomnieć o podstawowej funkcji, jaką jest ochrona silnika - po zastosowaniu tej cudownej substancji silnik staje się praktycznie niezniszczalny, pierwsza awaria występuje po przebiegu 100 milionów kilometrów.
Jeszcze jakieś pytania ? ;)

A tak serio - jaki masz przebieg, i na jakim oleju jeździsz ? Rocznik auta ? W jakim stanie jest silnik ?

muka997 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Sportback Intense
Wysłany: 18-06-2018, 08:18   

szczerze lej sprawdzone dobre paliwo, wymieniaj systematycznie i na czas olej dobrej jakości a nie wlewaj "cudownych środków"

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 18-06-2018, 08:52   

Musisz się liczyć z reakcją na takie hasło, jak wyżej. :)
Ale to chyba wynika z kojarzenia wszystkiego, co inne niż olej z jakimiś motodoktorami.

U mnie jest 280 tys., olej 5W40. Wymieniam regularnie, płukanie przed każdą wymianą.
I też się zastanawiam nad ceramizerem.
Negatywnych opinii od tych, co już wlali nie słyszałem, chyba zaryzykuję :)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 18-06-2018, 18:10   

misza116 napisał/a:
A pochwały słyszałeś? Jak ktoś da się nabrać, to najczęściej do tego się nie przyznaje.

Jurii 
Forumowicz

Wysłany: 18-06-2018, 19:09   

przebieg auta https://m.fotosik.pl/zdjecie/601d302c045468ee tydzień temu 125 tyś rocznik 2009r. silnik w dobrym stanie chyba pod koniec tamtego roku sprawdzałem luzy zaworowe w aso wyszły fabryczne świece też zmieniłem od razu ogólnie ok tylko chciał bym żeby tak zostało po przeczytaniu o tym preparacie zastanawiam się żeby wlać zestaw ceramizera dlatego prosiłem o opinie tych co już to używali a nie osób co tylko o tym słyszeli nawet nie widzieli i nie interesują się tematem i tylko potrafią się nadziewać z innych bo sami nie mają wiedzy na ten temat

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 18-06-2018, 19:23   

Jurii napisał/a:
silnik w dobrym stanie chyba pod koniec tamtego roku sprawdzałem luzy zaworowe w aso wyszły fabryczne
A możesz mi wytłumaczyć po co kombinować jeżeli wszystko jest ok? Ja raz tak zrobiłem z Lancerem z 1998/99 roku, niedługo przed sprzedażą, czyli w 2003 roku Jedyny efekt jaki zauważyłem , to musiałem zacząć dolewać olej, co wcześniej nie miało miejsca. Być może zbieg okoliczności, ale zostałem wyleczony raz na zawsze.

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 18-06-2018, 20:20   

Jurii napisał/a:
dlatego prosiłem o opinie tych co już to używali

Proszę bardzo. Oryginalnego Ceramizera
http://www.ceramizer.pl/ceramizer-cs
miałem wlanego w poprzednim aucie, Passacie B3 2.0 benzyna + LPG. Szczerze, to nie zauważyłem żadnej poprawy, ale tez na szczęście żadnego pogorszenia pracy silnika. Oczywiście, należy pominąć efekt placebo ;) Bardzo reklamowanej zalety Ceramizera, czyli jazdy bez oleju nie próbowałem ;)
W Carismie z Ceramizera zrezygnowałem, ale dla odmiany mam wlany Liqui Moly CeraTec
https://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Cera-Tec-300ml/10
Jeśli mam być szczery, to jak wyżej - poprawy jakiejś nie odczułem, ale też nie ma żadnego pogorszenia.

Moje osobiste zdanie - jeśli ktoś ma silnik w dobrym stanie, to można wlać. Koszt relatywnie niewielki, negatywnych efektów ubocznych być nie powinno, ja w każdym razie takowych nie zauważyłem.. Oczywiście, naiwnością byłoby liczyć, że cera coś tam jakiejkolwiek formy naprawi silnik, i doprowadzi zajechaną jednostkę napędową do stanu fabrycznego.
Ale jednak, gdybym miał wybierać, to wolałbym korzystać (i zresztą korzystam) z dodatków/chemii Liqui Moly, niż z Ceramizera.
Jurii, jesteś z Łodzi - masz pod nosem dobry i pewny moim zdaniem sklep Lucart
ul. Sądecka 44
92-014 Łódź
http://sklep.lucart.pl/od...acje-pm-22.html
W sklepach na Śląsku sprzedawcy w tym sklepie są dobrzy w temacie - zakładam, że i w Łodzi będzie tak samo. Podjedź i popytaj się.

Jurii 
Forumowicz

Wysłany: 18-06-2018, 21:42   

wiecie człowiek dmucha chucha i wyciera rękawem auto żeby o nie dbać robi swampy okleja coś tam sobie żeby było ładniej nie żałuje na oleje itp itd i po prostu chciałem się doradzić czy ta powłoka ceramiczna w silniku ma sens na chłopski rozum głupie by nie było jak by silnik był od środka powleczony ceramiką to zawsze pomoże zachować silnik w dobrej kondycji ale z drugiej strony to trochę mało tego środka w strzykawce żeby wysmarować silnik no nic poczytam jeszcze o tym liquimoly i zdecyduje czy wlać czy nie

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 18-06-2018, 22:05   

sla napisał/a:
misza116 napisał/a:
A pochwały słyszałeś? Jak ktoś da się nabrać, to najczęściej do tego się nie przyznaje.

Tak, słyszałem.

sla napisał/a:
Ja raz tak zrobiłem z Lancerem z 1998/99 roku, niedługo przed sprzedażą, czyli w 2003 roku Jedyny efekt jaki zauważyłem , to musiałem zacząć dolewać olej, co wcześniej nie miało miejsca. Być może zbieg okoliczności, ale zostałem wyleczony raz na zawsze.

To znaczy jak zrobiłeś. dolałeś ceramizera, zgodnie z instrukcją?

jaro777 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8
Wysłany: 25-06-2018, 18:50   

misza116 napisał/a:
sla napisał/a:
misza116 napisał/a:

No to ja się przyznam.Stosowałem ceramizer we wszystkich swoich samochodach i jestem jak najbardziej na TAK.Robiłem pomiary spalania i kompresji przed i po zastosowaniu specyfiku.W każdym przypadku była poprawa parametrów.Oczywiście nie jest to preparat do szrotów przed generalnym remontem bo nie do wskrzeszania jest ten środek.Nie namawiam nikogo do stosowania bo każdy ma swój rozum.Ja stosuję i jestem zadowolony. :D

Jurii 
Forumowicz

Wysłany: 27-06-2018, 04:58   

jaro777 dzięki za opinię

Odpowiedz do tematu