Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA na tego Grandisa
Autor Wiadomość
tomasek 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC60 MINI ONE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2018, 21:32   UWAGA na tego Grandisa

Maniacy uważajcie na oto tego pięknego Grandisa z GUBINA
http://allegro.pl/grandis...319528699.html#
Wybrałem się na oględziny tego miśka,i według opisu samochód miał mieć 181 tyś km :wink:
Na miejscu brak jakiejkolwiek książki serwisowej ,czujnik lakieru wykrył że prawy tylny bok był szpachlowany,wszystkie szyby w orginale,opony jakie były dołączone dodatkowo do miśka nie nadają się praktycznie do jazdy :lol:
Po nr.VIN JMBLNNAZ000364 i wizytówce jaka była w instrukcji miśka moja znajoma zadzwoniła do tego serwisu MItsubishi w Niemczech okazało się że w 2015 roku zarejestrowano przebieg 354 tyś. km :!: :!: :!:
Radzę więc uważać na tego miśka i na tego HANDLARZA -visio-14 z Gubina
Pozdrawiam

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 10-05-2018, 22:01   

I co ostrzeżenia pójdą na forum a ktoś kupi i trafi na minę? Trzeba zgłaszać takie przypadki, to jest oszustwo. Zresztą jak ktoś uważa że kupi rodzinny autobus z lpg z Niemiec z przebiegiem 181.000 no to powodzenia. Kurde 15 lat temu to było modne i nadal jest... 2 z przodu razi.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Wysłany: 11-05-2018, 04:54   

Gubin należy omijać z daleka i wydawało mi się , że każdy o tym wie. A już w szczególności tego handlarza , który jest znany na tym forum również .
Tak samo jak Szprotawę , Morzyczyn, Gniezno i z daleka od Radomia jak ktoś szuka BMW

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 14-05-2018, 17:41   

Bzyk_R1 napisał/a:
Trzeba zgłaszać takie przypadki, to jest oszustwo.
To zgłaszajcie , na formularzu allegro. Ja to już zrobiłem. Do dzieła

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 14-05-2018, 21:12   

Tomek nie sądziłeś chyba że kupisz taki rocznik za taką kasę,nawet w biedzrze nie ma takich promocji

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 16-05-2018, 13:36   

Niestety w Polsce cały czas jest najważniejsze cena, rocznik, przebieg z licznika :) A że to nie możliwe? Możliwe, to okazja! i na tym bazują oszuści.
Aż mi się gala nie chce wystawiać jak pomyślę ile będę słuchał że drogi :mrgreen:

czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Wysłany: 17-05-2018, 04:25   

eremita napisał/a:

Aż mi się gala nie chce wystawiać jak pomyślę ile będę słuchał że drogi :mrgreen:

Ja się na niego podpalałem i zapłaciłbym tyle ile trzeba bez targowania ale przeczytałem że wstawiono LPG i ostudziło moje emocje :mrgreen:

Co do handlarzy to zastanawiam się dlaczego Urząd Celny nie bierze się za te wszystkie ogłoszenia , wpadamy do komisu albo do handlarza Mirka co ukrywa auta w stodole albo za betonowym płotem i Dzień Dobry proszę okazać dowód zapłaty podatku akcyzowego , skończą się samochody na Niemca i do opłat , od razu będzie wiadomo kiedy przekroczył granicę bo do tych paru dni trzeba by celny odwiedzić , zaraz będzie wiadomo ile już stoi pod krzakiem . I karać srogim mandatem za nieopłacenie akcyzy .No i tępić ten możliwy powrót na kołach niezarejestrowanym autem na wytłoczkach z allegro

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

radek79 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2018, 19:02   

czarny.marcin napisał/a:
No i tępić ten możliwy powrót na kołach niezarejestrowanym autem na wytłoczkach z allegro

puki państwo nie wprowadzi tablic tymczasowych miesięcznych,bo są plany na wprowadzenie takich dopiero za dwa lata, nie ma innej możliwości na powrót,kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-05-2018, 21:38   

radek79 napisał/a:
kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę
Kto wie to wie, ale ani razu nie spotkałem jeszcze handflarza który by uczciwie powiedzial ze na takich tablicach wracasz na wlasne ryzyko, zawsze wala głupa, na zasadzie, tablice sa, ubezpieczenie jest to mozna smialo wracac, a jak policja zatrzyma to jest gruby problem.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

radek79 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2018, 22:12   

robertdg napisał/a:
radek79 napisał/a:
kupujący też dobrze o tym wiedzą ale każdy woli ryzykować niż płacić za lawetę
Kto wie to wie, ale ani razu nie spotkałem jeszcze handflarza który by uczciwie powiedzial ze na takich tablicach wracasz na wlasne ryzyko, zawsze wala głupa, na zasadzie, tablice sa, ubezpieczenie jest to mozna smialo wracac, a jak policja zatrzyma to jest gruby problem.

ja tam zawsze mówię że najbezpieczniej na lawecie,co niektóry sami mi wmawiali że można jak ja twierdziłem że nie

Odpowiedz do tematu