|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Warszawa] Przegląd w ASO lub jak w ASO - gdzie? |
Autor |
Wiadomość |
allmaz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-05-2018, 21:38 [Warszawa] Przegląd w ASO lub jak w ASO - gdzie?
|
|
|
Witam,
Strzelił mi do głowy koncept zrobienia przeglądu w ASO (auto ma już 14 lat). Albo jak w ASO. Albo lepiej Chodzi mi o to, że przyjeżdżasz, dajesz samochód i na koniec dostajesz raport co jest OK, co ŹLE, za ile wymienić to itd Coś w stylu "Lista przeglądów". https://www.mitsubishi.pl/uslugi/lista-przegladow
Potrzebuję to, żeby śledzić stan auta i pamiętać co i kiedy wymienić, za ile. Prowadzić ewidencję tego. No i nawet sam jestem ciekaw
Po przeczytaniu tematów AutoGT, Mitcar, AutoTest i innych, wynika, że nigdzie nie warto jechać. Wszędzie oszukują, wszędzie sami niekompetentni ludzie. Co prawda informacja jest z przed 4 lat. Ale jakoś te Dealerzy i ASO żyją, więc ktoś do nich jeździ
W związku z tym mam pytanie: gdzie najlepiej zrealizować takowy? W którym ASO lub może w jakimś autoryzowanym serwisie sieciowym? Czy jeszcze gdzieś? |
|
|
|
 |
nahar
Forumowicz

Auto: Skoda Superb II FL 2.0 TDI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2017 Posty: 126 Skąd: Targówek
|
Wysłany: 04-05-2018, 11:26
|
|
|
Mam Outlandera od roku i nie oddałbym go do żadnego z serwisów w Warszawie. Z tego co się zorientowałem to MMP nie ma takiego nadzoru nad ASO jak Toyota (którą miałem wcześniej). Taka polityka mocno odbija się na jakości usług. Poza tym masz stare auto (jak ja) i po prostu jesteś nierokującym klientem dla ASO. Oni żyją z floty, leasingów i serwisu robionego w trakcie gwarancji. Mój O1T był na starcie w leasingu i goście jeździli z każdą pierdołą do Auto GT.
Możesz pojechać na Oliwską do serwisu MitsuManiaków - ja nie byłem więc nic nie wiem.
No i pytanie ile chcesz za taki przegląd zapłacić, w Toyocie to był koszt ok 2000 jakieś 10 lat temu. Ale faktycznie sprawdzali każdą śrubkę - w 8-letnim aucie.
Jak masz wolny dzień objedź wszystkie serwisy ASO i się dowiedz ile to kosztuje o co za to dostaniesz. Przez telefon ciężko coś załatwić - jak np chciałem żeby mi zrobili diagnostykę napinaczy, poduszek i czujników uderzeniowych. Zgodnie z książką obsługi powinna być wykonana po 10 latach. Goście nie wiedzieli o co mi chodzi jak im tłumaczyłem telefonicznie.
A poza tym część z listy można zrobić samemu. |
|
|
|
 |
allmaz
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 05-05-2018, 00:10
|
|
|
Dzięki za odpowiedź.
Wiesz, nawet i 2000 bym nie pożałował, jakby sprawdzali każdą śrubkę, tak jak mówisz było w Toyota. Problem jest taki, że mam przeczucie, że to będą 2000 w błoto. Patrząc po opiniach, to na pewno nie z MMP.
Nadal nie rezygnuję z pomysłu opisanego wyżej, nadal potrzebuję jakiegoś albo serwisu albo ASO albo jeszcze coś ze systematycznym podejściem do utrzymania i przeglądów auta, ale wolę poczekać i być pewnym, że to naprawdę nie będzie stratą czasu. |
|
|
|
 |
Price
Nowy Forumowicz

Auto: Audi
|
Wysłany: 19-06-2018, 08:24
|
|
|
Osobiście mogę polecić ten serwis -> http://polmozbyt-legionowo.pl/. Naprawiam u nich auto + bywam na przeglądach i jeszcze mnie nigdy nie zawiedli. Świetni specjaliści, ceny mają bardzo uczciwe no i można się z nimi bezproblemowo umówić na dany dzień. |
|
|
|
 |
|
|