|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
COLT CJ1A GLX |
Autor |
Wiadomość |
Cyganejro
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ1A GLX 98'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-07-2018, 11:54 COLT CJ1A GLX
|
|
|
Cześć wszystkim
Jestem szczęśliwym posiadaczem swojej perełki od 4 lat a mianowicie Colta CJ1A z 99r w wersji GLX. Poprzedni właściciel nie zdążył zbytnio się nim nacieszyć gdyż autko stało przez 3 lata nie ruszane w blaszanym garażu ( właściciel miał zawał) udało się go znaleźć dzięki siostrze właściciela która nie miała prawa jazdy. Autko w tamtym momencie miało lakierowany lewy przedni błotnik i prawdopodobnie spłowiały przedni zderzak, przebieg 94 Tys. Był to ciekawy okaz bez grama rdzy. Postanowiłem dłużej się z nim zaprzyjaźnić i tak o został. Na wyposażeniu ma praktycznie wszystko z wyjątkiem klimatyzacji . Przebieg to obecnie 130Tys km i jak na ten moment brak śladu rudej więc postanowiłem umówić się z blacharzem w celu wyczyszczenia i konserwacji podłużnic tylnych, mam nadzieję że jeszcze długo będzie w dobrym stanie
Nadszedł w końcu czas żeby podzielić się z wami ilością wykonych prac oraz fotkami mojego Colta.
Co zdążyłem wymienić/zrobić:
Kopułka
Palec Rozdzielacza
Kable WN
Świece NGK Japan
Aparat zapłonowy (Mam drugi w razie czego)
Sonda lambda pierwsza
Uszczelka pod pokrywą zaworów Elring'a
Filtr paliwa
Filtr powietrza ( Co rok)
Filtr kabinowy ( Co rok)
Tarcze Brembo (04.2018)
Klocki Brembo (04.2018)
Wymiana okładzin bębna plus jego lakierowanie ( TRW 2017)
Rozrząd OYODO pasek Conitnental (2017r)
Wygłuszenie środka ( Drzwi wewnętrzna i zewnętrzna część + boczki tył + podłoga bagażnika i klapa bagażnika ) wszystko na matach butylowych z filcem
Wygłuszenie maski ( mata butylowa + pianka)
Koła O.Z Sarurn 15" Lato Toyo T1R 195/50/15 (dwie nowe plus dwie 6mm bieżnika DOT 2014)
Koła Org. Alu MITSUBISHI 14" 185/65/14 Zima Michelin 5mm
Radio Kenwood Bluetooth z mikrofonem
Skrzynia Basowa Blaupunkt Aktywna
Zabezpieczenie antykorozyjne i wzmocnienie podłużnic (w trakcie)
Przyciemnienie szyb tył ( Folia 3M )
Regeneracja zacisków hamulcowych ( Wymiana tłoczków , gum i prowadnice + lakierowanie na srebro)
Wymiana Oleju co 10Tys KM na 10w40 Eneos Premium
Zabezpieczenie progów antykorozyjne
Polakierowanie tunelu środkowego na czarną satynę
Pewnie coś jeszcze się znajdzie co było robione...
Dodatkowo chciałbym prosić o wycenę samochodu gdyż niestety poważnie się zastanawiam nad jego sprzedażą , myślę nad kupnem "ciut" większego Galanta
Ile waszym zdaniem bym mógł za niego dostać?
PS. Z chęcią odpowiem na więcej pytań jakby ktoś był zainteresowany zakupem
Fotki Colciny w linku poniżej
https://drive.google.com/folderview?id=1K3kfnuVmZ2JXj3CgFiAsvlGnOwMUM_fA
Autko zostało sprzedane
Pozdrowienia dla wszystkich Coltmaniaków oraz Mitsumaniaków |
Ostatnio zmieniony przez Cyganejro 22-11-2018, 07:59, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 03-07-2018, 14:31
|
|
|
Ładny, niestety silnik 1,3 i do tego brak klimatyzacji, to oznacza spory problem ze sprzedażą. Niestety nikt już nie kupuje aut bez klimy. |
|
|
|
 |
Cyganejro
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ1A GLX 98'
|
Wysłany: 03-07-2018, 15:19
|
|
|
Niestety wiem o co chodzi Wiązka, wszystkie kostki i nawet przycisk są, ale nie podjąłem
się dołożenia klimy. |
|
|
|
 |
|
|