Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Złoty Galant 2,4
Autor Wiadomość
bartasnba 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2015, 14:52   Złoty Galant 2,4

Witam serdecznie,

parę tygodni temu nabyłem Galanta 2001 r 2,4 w wersji USA. Od dawna byłem zafascynowany tym modelem, kiedy widziałem go przejeżdżającego obracałem się jak gdybym zobaczył co najmniej 911stke :D . Jestem bardzo zadowolony z wyboru auta, mechanicznie idealny gorzej jednak z wyglądem, za tydzień misiek trafia do lakiernika by odświeżyć cały lakier wraz z alufelgami. Również chciałbym go obniżyć oraz założyć nowe felgi. I tutaj pojawia się problem jako, że jest to moje pierwsze auto nie mam za dużej wiedzy stąd też zwracam się do Was drodzy forumowicze o rady i propozycje. Co do zawieszenie zastanawiam się czy wystarczą same sprężyny obniżające czy od razu zawieszenie gwintowane jeśli gwint to jaki do tego modelu ?. Co do alusków interesują mnie takie propozycje co o nich sądzicie i czy takie parametry nadają się do galanta. Rozstaw śrub mam 5x114,3 a nie 4x114,3 sam nie wiem dlaczego. http://olx.pl/oferta/felg...html#41950ad2c7 oraz http://olx.pl/oferta/felg...D5-ID9JZHf.html . Od razu zaznaczę, że nie jeżdżę dużo po Polsce, jedynie krótkie trasy. Zdaję sobie sprawę, że obniżone zawieszenie oraz niski profil opony nie jest dobrą propozycją jeśli chodzi o wygodę lecz tak jak piszę samochód mam dla przyjemności i służy jedynie do poruszania się po mieście oraz trasa do Poznania ok 40km w 1 strone. Bardzo chciałbym by samochód wyglądał ciekawie, kupiłem już przedni zderzak z wersji avance oraz progi. Aktualnie samochód stoi na zimówkach a do malowania czekają 16" na letnich oponkach, które niebawem pójdą na sprzedaż tak samo jak aktualny przedni zderzak więc jeśli by ktoś akurat był zainteresowany śmiało można pisać. Jako, że jestem tutaj nowy chciałbym serdecznie wszystkich pozdrowić i liczę na waszą wiedzę i pomoc. Kilka zdjęć poniżej.

Ostatnio zmieniony przez bartasnba 14-04-2015, 19:53, w całości zmieniany 4 razy  

Bartek_95 
Forumowicz

Auto: EA5A
Wysłany: 13-04-2015, 18:43   

Barrdzo ładny jest, zwłaszcza ten kolor, niestety wnętrze wersji Ju Es Ej za bardzo mi nie podchodzi :lol: Czekam na foty ze zderzakiem od avance! Pozdrawiam :mrgreen:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-04-2015, 22:41   

Tak wygląda Galant Sport Edition i Avance na felgach z pierwszego linku, z tym, że rozmiar 17 cali:

Moim zdaniem ten wzór jest idealny do tego auta.

Gdyby te koła z pierwszego linku były z rozstawem 4x114,3 to... już by ich nie było :mrgreen:

P.S. Tylny zderzak też wrzuć z wersji Avance :wink:

Bartekkita 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Wysłany: 13-04-2015, 23:25   

Było parę osób na forum, które przymierzało się do amerykańca jednak chyba nikt się nie zdecydował, albo mi umknęło. Będę z zainteresowaniem śledził temat ;)

Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-04-2015, 11:03   

Bartek_95, Europejski środek o wiele bardziej mi się podoba, dlatego muszę nadrobić wyglądem zewnętrznym :D Hugo, Dzięki bardzo za zdjęcia rzeczywiście mega dobrze te felgi wyglądają a co do zderzaka tylniego zastanowie się w sumie :)

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 14-04-2015, 12:49   

bartasnba, przednią zawieche masz na McPhersonie i wahaczu trójkątnym, prawda?

FIESTA ST150

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-04-2015, 16:35   

Fragu, niestety nie poznałem auta jeszcze od tej strony, nie zaglądałem pod auto więc nie potrafię Ci odpowiedzieć na to pytanie :)

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-05-2015, 13:23   

Po dłuższej ciszy, Galancik nie stoi bezczynnie :) Aktualnie lakier jest odnawiany, montowany przedni zderzak oraz progi z wersji avance. Kilka dni temu przyjechały aluski 18" jak tylko wyjdzie od lakiernika szyby zostaną przyciemnione oraz co najważniejsze chcę go obniżyć. Czaję się na gwint ale trudno dostać do galanta. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Bo same sprężyny mało mi dadzą gdyż wersja usa jest bardzo wysoko posadzona. Aluski mają małe et co powoduje, że fajnie szeroko leżą ale gleba musi być by to miało " ręce i nogi". Parę fotek na szybko zrobionych .

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-05-2015, 15:34   

Fragu, teraz mogę Ci odpowiedzieć, zawieche mam na McPhersonie

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 16-05-2015, 17:34   

Dzięki za odpowiedz :)

FIESTA ST150

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-06-2015, 20:53   

Misiek już prawie gotowy, lakier został odnowiony zero rdzy oraz przetarć. Mitsu dostał nowe obuwie w romiarze 18" 8' 35ET . Zostały zamówione sprężyny obniżające, generalnie tył siedzi dobrze ale przód musi zejść. Zostało jeszcze parę pierdół do ogarnięcia, niestety progi, które zakupiłem nie podeszły do wersji usa (niby) jeszcze będę próbował w innym miejscu. Zaciski pomalowane na czerwono, w tym tygodniu zostaną wymienione klocki hamulcowe na boscha oraz sprężyny obniżające.
W najbliższym czasie planuję zająć się wydechem oraz audio gdyż oryginalny pozostawia wiele do życzenia. Zdjęcia na szybko autko niestety nie umyte ale jak dokończę projekt to wstawię zdjęcia umytego :) pozdrawiam !

Bartekkita 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Wysłany: 08-06-2015, 22:10   

Chyba jedyny złoty Avance :D Elegancko wygląda ;) Zdecydowanie przód musi opaść :P No i te zaciski na czerwono do tego zestawienia kolorystycznego to moim zdaniem nie pasują :/

Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018

bartasnba 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-06-2015, 22:36   

jutro Mitsu zostaje obniżone zobaczymy może lepiej będzie wyglądał :)

bartoGalant 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi galant 2.4 USA
Wysłany: 17-07-2016, 14:27   

bartasnba, bartasnba, witam kupiłem Twojego galanta czy mogłbyś się ze mną jakoś skontaktować mam parę pytań z góry dziękuje

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 17-07-2016, 15:09   

bartoGalant, niestety kolega bartasnba, nie logował się od roku, ale nie trać nadziei - może zagląda bez logowania :wink:

Odpowiedz do tematu