|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Licznik przebiegu kilometrów-zmiana wartości. |
Autor |
Wiadomość |
Sławek Prygiel [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2007, 18:38 Licznik przebiegu kilometrów-zmiana wartości.
|
|
|
Witam wszystkich!Mam w planach wymianę silnika w moim L 200.Wymontowałem silnik z innego egzemplarza o większym przebiegu, ale mimo to jest on w lepszej kondycji niż ten mój.Czy jest praktykowane podczas takiej zamiany wprowadzanie korekty na liczniku przebiegu pojazdu?Mam na myśli nabicie ok. 40 tys.km więcej.Jeśli tak, to czy jest to bardzo pracochłonne(może lepiej pamiętać ,że do stanu licznika dodawać te 40 tys.) |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-05-2007, 19:18
|
|
|
Zależy czy chcesz mieć przebieg auta czy silnika na zegarach. Ja bym się w kręcenie licznika nie bawił tym bardziej że nie ma pewności czy ten u dawcy był realny czy kręcony bo i tak po swapie powymieniał bym rozrząd, uszczelniacze, filtry itp rzeczy więc wg twojego licznika byś zaczął mierzyć km kiedy następne wymiany. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|
|