|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z odpalaniem z automatyczną skrzynią biegów |
Autor |
Wiadomość |
peklo
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2017, 21:46 Problem z odpalaniem z automatyczną skrzynią biegów
|
|
|
Witam
Czasami mam problem z odpaleniem samochodu. Auto posiada automatyczna skrzynię biegów. Po zgaszeniu silnika skrzynia zawsze zostawiana jest w pozycji N. Jak chcę odpalić auto (skrzynia w pozycji N) nic się nie dzieje i nie kręci rozrusznik. Muszę wyłączyć zapłon, przełączyć skrzynię w pozycję A, poźniej w N i odpala normalnie. Ale co za tym idzie zapala się i świeci kontrolna silnika - czasami gaśnie. Samochód jedzie i przełącza biegi normalnie, nic nie szarpie. Spotkał się ktoś może z czymś takim? |
|
|
|
 |
Jan206
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1,3 2006
|
Wysłany: 02-05-2018, 11:38
|
|
|
Witam, posiadam równiż Colta 1,3 z 2006 roku z zautomatyzowaną skrzynią biegów.
Od pewnego czasu tez mam problem z odpaleniem.
Po przekręceniu kluczyka raz widzi biegi raz nie.
Poprostu puste okienko bez błędów na komputerze.
Czasem widze np N odpale i po 5-10 sekundach wysypie sie ogólny blad elektroniki i wszstkie mozliwe ikonki na desce.
Niestety nie dzieje się to zawsze, czasem pare dni bez problemu chodzi.
Loteria , przetrwa te pare sekund i w trakcie jazdy 0 problemów. Nawet na dlugich trasach.
Nie wiem co jest odpowiedzialne, jaki czujnik czy mechanizm sprawdza wybrany bieg podczas odpalania. Sprawdziłem całą wiązke, poczyściłem styki, odlaczałem akumlator, zostawiałem go na różnych biegach i nic.
Wie ktoś o co tu może chodzić ? Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gosiaczkus
Nowy Forumowicz Krzysiek
Auto: Mitsubishi Colt CZ5 1.3 2004
|
Wysłany: 23-06-2018, 11:44
|
|
|
Trzeba sprawdzić akumulator. Miałem podobne objawy. Po wymianie akumulatora na taki z diesla problem się rozwiązał. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 26-06-2018, 23:22
|