|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Odcięty prąd |
Autor |
Wiadomość |
dariuszx94
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2018, 23:17 Odcięty prąd
|
|
|
Cześć!
W niedzielę robiłem moim Lancercikiem trasę 260km, na trasie S7 złapała mnie straszna ulewa, która trwała tak z 30 minut, a po godzinie postanowiłem zjechać na stację benzynową. Kulturalnie sobie zaparkowałem, zgasiłem silnik i chciałem zamknąć samochód. Keyless system nie reagował, na pilocie również nie mogłem zamknąć auta (brak jakiejkolwiek interakcji samochodu, nie mrugały światełka zamykania). Pomyślałem, że może rozładował się klucz, więc postanowiłem odpalić auto manualnie z klucza co nie dało żadnego skutku. Powiem, że również na ekranie komputera nic się nie wyświetlało (np. ilość przejechanych kilometrów / otwarte drzwi). Byłem totalnie uziemiony, bez opcji zamknięcia samochodu. Postanowiłem w takiej sytuacji otwrzyć maskę i podociskać bezpieczniki. Ku mojemu zdziwieniu samochód ożył. Zresetowane zostało tylko radio do ustawień fabrycznych. I tutaj pytanie, czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć co się stało? Czy wilgoć mogła wpłynąć na odłączenie akumulatora? Dlaczego podociskanie bezpieczników (żaden z nich nie był wyciągnięty), pomogło? Co zrobić żeby uniknąć podobnych przypadków? No i czy ktoś tak miał kiedyś? Przekopałem forum i nie dogrzebałem się podobnego problemu.
Pozdrawiam,
Darek |
|
|
|
 |
sharky
Forumowicz
Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Paź 2017 Posty: 103 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 08-06-2018, 21:00
|
|
|
Klemy do akumulatora są dobrze dokręcone? |
_________________ Mitsubishi Lancer VIII sedan, Invite, 1.6 MIVEC 117 KM, kolor biały + pakiet Black, 2012 r. |
|
|
|
 |
dariuszx94
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
|
Wysłany: 19-06-2018, 23:10
|
|
|
Dzięki, jak narazie problem się nie pojawia. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 20-06-2018, 02:01
|
|
|
prawdopodobnie zalalo tylnia antene w czasie jazdy i wtym momecie anteny sa w trybie serwisowym.
Auto odpala fizycznie ze stacyjki |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|
|