Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Odcięty prąd
Autor Wiadomość
dariuszx94 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-06-2018, 23:17   Odcięty prąd

Cześć!

W niedzielę robiłem moim Lancercikiem trasę 260km, na trasie S7 złapała mnie straszna ulewa, która trwała tak z 30 minut, a po godzinie postanowiłem zjechać na stację benzynową. Kulturalnie sobie zaparkowałem, zgasiłem silnik i chciałem zamknąć samochód. Keyless system nie reagował, na pilocie również nie mogłem zamknąć auta (brak jakiejkolwiek interakcji samochodu, nie mrugały światełka zamykania). Pomyślałem, że może rozładował się klucz, więc postanowiłem odpalić auto manualnie z klucza co nie dało żadnego skutku. Powiem, że również na ekranie komputera nic się nie wyświetlało (np. ilość przejechanych kilometrów / otwarte drzwi). Byłem totalnie uziemiony, bez opcji zamknięcia samochodu. Postanowiłem w takiej sytuacji otwrzyć maskę i podociskać bezpieczniki. Ku mojemu zdziwieniu samochód ożył. Zresetowane zostało tylko radio do ustawień fabrycznych. I tutaj pytanie, czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć co się stało? Czy wilgoć mogła wpłynąć na odłączenie akumulatora? Dlaczego podociskanie bezpieczników (żaden z nich nie był wyciągnięty), pomogło? Co zrobić żeby uniknąć podobnych przypadków? No i czy ktoś tak miał kiedyś? Przekopałem forum i nie dogrzebałem się podobnego problemu.

Pozdrawiam,
Darek

sharky 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII sedan 1.6 2012 r.
Wysłany: 08-06-2018, 21:00   

Klemy do akumulatora są dobrze dokręcone?

dariuszx94 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Wysłany: 19-06-2018, 23:10   

Dzięki, jak narazie problem się nie pojawia. :)

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 20-06-2018, 02:01   

prawdopodobnie zalalo tylnia antene w czasie jazdy i wtym momecie anteny sa w trybie serwisowym.
Auto odpala fizycznie ze stacyjki

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Odpowiedz do tematu