Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
29-05-2007, 23:30
[E5x 92-96] Tuleje zwrotnicy
Autor Wiadomość
Galart
[Usunięty]

Wysłany: 26-03-2007, 17:59   [E5x 92-96] Tuleje zwrotnicy

Witam Wszystkich na forum!
Mam nastepujacy problem, rozwulkanizowała czyli zużyła sie tuleja metelowo gumowa górna, zwrotnicy tylnej w moim galu, (E54/6A12DOHC 1993r.) objawia to sie nierownomiernym stukiem ponieważ zwrotnica przesuwa sie w stronę ścianki bocznej wahacza górnego i zewnętrzna część tulei uderza o nią. Szukałem gdzie tylko można w sklepach i u nas w okolicy i w sieci lecz wszyscy robią duże oczy i starają mi się wmówić, że to jest część wahacza, kiedy ona jak byk siedzi w zwrotnicy. W związku z tym prośba: czy ktoś z kolegow spotkał się z taką usterką i może mi pomoc ? Może ktoś zna wymiary tejże bo na aucie trudno jest to zmierzyć, to bym dopasował od innego samochodu, a może ktoś wie gdzie takowe można kupić?
Z góry dzięki!
Pozdrawiam

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 07:17   

Niweim jak jest w tym modelu ale niekiedy jets tak że tuleja jest tak wprasowana że jej żadną siłą nie wybijesz z tamtąd bez uszkodzenia i trzeba nowe

Galart
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2007, 13:47   

Dzięki Jedrzej
No niestety nie ma tej części nigdzie tylko w serwisach cała zwrotnica. a wycisnąć się ją da nawet na samochodzie. Jest to normalna tuleja met-gum. Wogóle jest duży problem z częściami do tylnego zawieszenia wtych modelach ! Sklepy i hurtownie nie oferują prawie nic a serwisy jak serwisy zedrą z ciebie ostatni grosz! Trzeba będzie kombinować: Wycisnąć, pomierzyć i dopasować od czegoś innego, a może jeszcze ktoś z kolegów się odezwie?!
Pozdrawiam

[ Dodano: 27-03-2007, 20:29 ]
Kochani pomóżcie!!! bo już mnie diabli biora z tymi tulejami, nie moge tego rozebrać bo muszę jeżdzic, chyba, że już calkiem padnie, a jak bym coś więcej wiedział to może by jakoś sprawa ruszyła
pozdrówka

pipi_ja 
Forumowicz

Auto: Galant EA 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2007, 21:38   

Witam.
Wydaje mi sie kolego, że jestem w stanie Ci pomóc.
Zrób mi zdjęcie tej zwrotnicy tak jak jest w samochodzie i podeślij na maila e-fliper@wp.pl
Dwa lata temu miałem dokładnie ten sam problem, pojechałem do mechanika, zdemontyował mi zwrotnicę a tuleje wycisnął na prasie.
Pojeździłem troche po poznaniu i w jednej hurtowni dostałem to czego szukałem.
Zaraz poświętach znów musze porozbierać bo problem sie powatrza(widocznie jakość nowych nie była najlepsza), tak czy tak dwa lata miałem spokój.
Jeśli chcesz to tak jak pisałem zrób fotkę i podaj na maila a ja sie postaram coś załatwić.

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu