Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] mam problem, gaśnie silnik
Autor Wiadomość
gitarr
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2007, 16:12   [CA4A 1.6] mam problem, gaśnie silnik

Witam,
mam nastepujacy problem: silnik na wolnych obrotach pracuje bardzo dobrze, natomiast jak wrzuce bieg i zaczynam jechac to po wcisnieciu sprzegla gaśnie. Nie musze wcale jechac szybko. Prosze o pomoc co to moze byc (Colt '92 1,6 16v 4G92)
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-10-2007, 01:29, w całości zmieniany 1 raz  

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2007, 16:53   

Ja miałem takie same objawy kiedy padło mi sprzęgło... Nie wydaje jakichś dzwięków?

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2007, 17:17   

Ficu865, to co pisze- moze miec racje. Moze byc tez wiele innych kwestji ustawienie zaplonu np uklad pocisnienia, uszkodzony aparat zaplonowy-konkretnie czujnik ruchu, uszkodzona przepustnica itp ect
gitarr, opisz dokladniej usterke kiedy ma miejsce --- bo gasnac moze kazdemu- czy szarpie przy zmianie biegow, jakie masz obroty , co robiles w aucie, czy jest lpg :badgrin: :badgrin: :badgrin:

gitarr
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 21:00   

W aucie zmienialem aparat zaplonowy ale na poprzednim bylo to samo. Czasem sie zdarza, zenie jest konieczne bycie na biegu. Jak mi auto zgasnie podczas jazdy to jadąc dalej na zgaszonym silniku i wrzucajac bieg nie zapala.

[ Dodano: 31-03-2007, 21:06 ]
A najwiekszy problem w tym ze tak sie dzieje nie zawsze. Czasem przez kilka dni jest wszystko OK. A potem znowu dzieja sie dziwne rzeczy. Czy ktos moglby mi pomoc w ustaleniu usterki?

[ Dodano: 31-03-2007, 21:08 ]
Mam LPG. Czy wyczyszczenie przepystnicy mogloby cos pomoc? Podejrzewalem z początku przeplywomierz lub falszywe powietrze. Jak sprawdzic przeplywomierz czy jest sprawny?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-04-2007, 06:23   

Pierwsza czynność to czyszczenie przepustnicy i regulacja wolnych obrotów. Jak to nie pomoże to trzeba zajrzeć do ECU (kondensatory).

ŁukaszGTi
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 11:33   

gitarr a zapala sie tobie CHECK ENGINE :?: podczas tej usterki TO JEST BARDZO WAZNE :!:

gitarr
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 16:52   

Czasami, ale rzadko sie zaswieci na 2 sekundy, ale przewaznie wogole sie nie świeci. Dzisiaj wyczyscilem przepustnice i jest jakby troszke lepiej. Wszystko sie okaze w ciagu kilku dni.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 10:26   

Sorry za OT ale gitarr ile dasz max za te pokrowce? hehe bo licytujemy ten sam towar :mrgreen:

W tym momencie też bym ECU podejrzewał...

Odpowiedz do tematu