| Denerwujący hałas- buczenie... | 

| Autor | Wiadomość | 

| turek61   Mitsumaniak
 Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 11-04-2007, 20:46   Denerwujący hałas- buczenie... |   
 |  
               | 
 |  
               | Napisałem ten post odświeżając temat "Kończące się łożysko" ale przez kilka dni nikt nie odpowiedział więc go skasowałem.W związku z tym piszę nowy co podkreślam szczególnie dla inf.moderatorów. 
 Ostatnio szczególnie przy prędkości powyżej 80 km/h słyszę dziwne buczenie(pochodzi raczej z przodu).Przy jeździe ponad 140 km/h to buczenie zagłusza nawet radio
  Nie są to na pewno opony, które podejrzewałem bo na zimówkach się ujawniło a teraz zmieniłem na nówki letnie i to samo. Nieważne czy jadę prosto czy skręcam.Czy oprócz łożysk kół macie jeszcze jakieś inne sugestie ?
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Student   Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium

| 

|  Wysłany: 12-04-2007, 06:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | Może poszedł łacznik elastyczny i jest przedmuch spalin. Ciężko coś na odległość powiedzieć. |  
				| _________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| JaGrab3   Mitsumaniak
 Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
 Kraj/Country: Australia

| 

|  Wysłany: 12-04-2007, 09:20 |   
 |  
               | 
 |  
               | Widzisz z łożyskami to jest różnie, ja mam prawdopodobnie łożysko walnięte z tyłu no i buczenie mam tak od 20-50km/h wyżej juz nie jest takie silne i wkoncu zanika. A za takie buczenie to raczej opony lub łożysko, jeżeli łożysko to buczenie powinno się zmieniać np w zakręcie itd, najlepiej podnieś przód i sprawdz czy nie ma luzu na kole.
 |  
				| _________________ --------------------------------------------------
 est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
 byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
 ---------------------------------------------------
 Pomoc dla Kamilka
 ---------------------------------------------------

|  | 

|   |  | 

|  | 

| turek61   Mitsumaniak
 Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo

| 

|  Wysłany: 12-04-2007, 09:33 |   
 |  
               | 
 |  
               | OK Dziękuję za podpowiedzi. Co do łącznika to faktycznie muszę sprawdzić czy nie mam przedmuchu.Zaraz jadę na kanał.Uszkodzona mam osłonę co opisałem tu: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10742
 Cholera nie kupiłem jej bo przed świętami brakło kasy ale trzeba go faktycznie wymienić.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Sebancisz [Usunięty]

| 

|  Wysłany: 12-04-2007, 13:20 |   
 |  
               | 
 |  
               | Kiedyś miałem coś podobnego w nissanie, ewidentnie huczące łożysko w kole, po podniesieniu na podnośniku okazało się że z żadnego koła taki dźwięk się nie wydobywa, odwiedziłem chyba z pięć warsztatów i każdy rozkładał ręce dopiero mechanik starej daty zalecił dolać oleju do skrzyni biegów - jak ręką odjoł. Jeśli chodzi o łącznik elastyczny to słychać go u mnie było dopiero po otwarciu okna (zresztą na postoju kiedy gazowałem samochód - też)  natomiast łożysko było słychać w każdej sytuacji ale tylko podczas jazdy.
 |  | 

|   |  | 

|  | 

| Chooper   Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
 Zaproszone osoby: 3

| 

|  Wysłany: 12-04-2007, 19:10 |   
 |  
               | 
 |  
               | łacznik przecież możesz wyeliminowac na postoju nie wjeżdżając na kanał...dodać gazu na 6000 obr, i jak bedzie GŁOŚNO to masz po łączniku |  
				| _________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
 Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW
 |  | 

|   |  | 

|  | 

|  |