Denerwujący hałas- buczenie... |
Autor |
Wiadomość |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 11-04-2007, 21:46 Denerwujący hałas- buczenie...
|
|
|
Napisałem ten post odświeżając temat "Kończące się łożysko" ale przez kilka dni nikt nie odpowiedział więc go skasowałem.W związku z tym piszę nowy co podkreślam szczególnie dla inf.moderatorów.
Ostatnio szczególnie przy prędkości powyżej 80 km/h słyszę dziwne buczenie(pochodzi raczej z przodu).Przy jeździe ponad 140 km/h to buczenie zagłusza nawet radio Nie są to na pewno opony, które podejrzewałem bo na zimówkach się ujawniło a teraz zmieniłem na nówki letnie i to samo.
Nieważne czy jadę prosto czy skręcam.Czy oprócz łożysk kół macie jeszcze jakieś inne sugestie ? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 12-04-2007, 07:39
|
|
|
Może poszedł łacznik elastyczny i jest przedmuch spalin. Ciężko coś na odległość powiedzieć. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 12-04-2007, 10:20
|
|
|
Widzisz z łożyskami to jest różnie, ja mam prawdopodobnie łożysko walnięte z tyłu no i buczenie mam tak od 20-50km/h wyżej juz nie jest takie silne i wkoncu zanika.
A za takie buczenie to raczej opony lub łożysko, jeżeli łożysko to buczenie powinno się zmieniać np w zakręcie itd, najlepiej podnieś przód i sprawdz czy nie ma luzu na kole. |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 12-04-2007, 10:33
|
|
|
OK Dziękuję za podpowiedzi.
Co do łącznika to faktycznie muszę sprawdzić czy nie mam przedmuchu.Zaraz jadę na kanał.Uszkodzona mam osłonę co opisałem tu: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=10742
Cholera nie kupiłem jej bo przed świętami brakło kasy ale trzeba go faktycznie wymienić. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2007, 14:20
|
|
|
Kiedyś miałem coś podobnego w nissanie, ewidentnie huczące łożysko w kole, po podniesieniu na podnośniku okazało się że z żadnego koła taki dźwięk się nie wydobywa, odwiedziłem chyba z pięć warsztatów i każdy rozkładał ręce dopiero mechanik starej daty zalecił dolać oleju do skrzyni biegów - jak ręką odjoł.
Jeśli chodzi o łącznik elastyczny to słychać go u mnie było dopiero po otwarciu okna (zresztą na postoju kiedy gazowałem samochód - też) natomiast łożysko było słychać w każdej sytuacji ale tylko podczas jazdy. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 12-04-2007, 20:10
|
|
|
łacznik przecież możesz wyeliminowac na postoju nie wjeżdżając na kanał...dodać gazu na 6000 obr, i jak bedzie GŁOŚNO to masz po łączniku |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
|