|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] "Stukanie" przy ruszaniu przód/tył |
Autor |
Wiadomość |
master_kacper1
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-09-2018, 16:22 [Cari 1.6] "Stukanie" przy ruszaniu przód/tył
|
|
|
Witam
Od zakupu samochodu przy ruszaniu do przodu lub do tyłu słychać dziwny dźwięk (metaliczno-głuchy) tak bym go nazwał, podobny do "strzelenia w rure wydechową". Słychać ten dźwięk również przy redukowaniu biegów, kiedy silnik ma powyżej 3000 obrotow. Dźwięk jest krótki szybki po prostu uderzenie.
Byłem na szarpakach, sprawdzaniu zawieszenia, sprawdzaniu poduszek silnika i nic. Oczywiście uslyszalem: "to normalne w carismach albo amortyzator, poduszka silnika albo przegub i najlepiej wymienić wszystko". Nie lubię wymieniąc rzeczy które nie są zepsute.
Czy miał ktoś z Was problem z takim dźwiękiem?
Czy mogę wykonać jakiś test aby wykluczyć sprawne rzeczy i wymienić to co jest zepsute?
Do tej pory sprawdziłem wahacz: zero luzów, końcówki drążka też w porządku
Proszę o porady |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-09-2018, 20:45
|
|
|
Jeśli podczas jazdy kiedy słychać to stukanie lewarek zmiany biegów dość znacznie przesuwa się raz do przodu i raz do tyłu w zależności kiedy przyspieszasz czy hamujesz biegami to możliwe że to wina którejś poduszki, może dodatkowo poszarp energicznie za silnik może któraś się odezwie. Możesz też podnieć jedno przednie koło i wrzucić jakiś bieg i energicznie pokręcić podniesionym kołem raz w jedna raz w druga stronę, jeśli to jest wina któregoś przegubu to może się odezwie. |
|
|
|
 |
|
|