Wysokie spalanie po odpaleniu |
Autor |
Wiadomość |
Seawolf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-09-2018, 07:07 Wysokie spalanie po odpaleniu
|
|
|
Witam, Outlanderem III jeżdżę od kilku miesięcy. Wersja polska 2.0 150 km. Około 3 miesiące temu zainstalowałem gaz i generalnie wszystko działa prawidłowo ale... Po uruchomieniu auta rano i przejechaniu na benzynie auto pokazuje spalanie na poziomie 40 litrów a czasami nawet 80. Ruszam spokojnie i jeżdżę spokojnie bez nadmiernego dodawania gazu stąd dziwi mnie początkowy odczyt. Pamięć mam dobrą ale krótką ale wydaje mi się że wcześniej tak wysokich odczytów nie było. Potem odczyt oczywiście powoli opada ale wcześniej na tym samym odcinku do pracy ( ok 5 km ) schodziłem do 7-8 Litrów na 100 km a teraz mimo spokojnej jazdy ok 11-12 l/100 km. Na gazie zrobiłem ok 6 tyś km i po za jednym małym problemem technicznym nic sie nie dzieje. Auto pracuje prawidłowo. Przy dłuższej jeździe na spokojnie jestem w stanie zejść do 8-9 l/100km ale to początkowe trochę dziwne jest.
Miał ktoś kiedyś podobny problem? |
_________________ Sapere aude |
|
|
|
 |
kruhy84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Wrz 2017 Posty: 168 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-09-2018, 13:31
|
|
|
wszystko masz ok. tak ma być.
zwróć uwagę na to że zrobiło się jakby chłodniej w noc i nad ranem. |
|
|
|
 |
Seawolf
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 3
|
Wysłany: 07-09-2018, 13:42
|
|
|
Może i racja. Jak auto kupowałem było już w miarę ciepło. Będę dalej bacznie obserwować, choć jak ruszam w ciągu dnia spod pracy w gorący już dzień wskazania również są wysokie. |
_________________ Sapere aude |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-09-2018, 20:54
|
|
|
[img] [/img]
Nie przejmuj się... po kilkuset metrach spada o połowę... następnie 20l... a później wynikowo, zależnie od stylu jazdy i warunków na drodze. Spójrz także na temperaturę... czarne w słońcu grzeje się niemiłosiernie |
|
|
|
 |
|