Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wysokie spalanie po odpaleniu
Autor Wiadomość
Seawolf 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-09-2018, 07:07   Wysokie spalanie po odpaleniu

Witam, Outlanderem III jeżdżę od kilku miesięcy. Wersja polska 2.0 150 km. Około 3 miesiące temu zainstalowałem gaz i generalnie wszystko działa prawidłowo ale... Po uruchomieniu auta rano i przejechaniu na benzynie auto pokazuje spalanie na poziomie 40 litrów a czasami nawet 80. Ruszam spokojnie i jeżdżę spokojnie bez nadmiernego dodawania gazu stąd dziwi mnie początkowy odczyt. Pamięć mam dobrą ale krótką ale wydaje mi się że wcześniej tak wysokich odczytów nie było. Potem odczyt oczywiście powoli opada ale wcześniej na tym samym odcinku do pracy ( ok 5 km ) schodziłem do 7-8 Litrów na 100 km a teraz mimo spokojnej jazdy ok 11-12 l/100 km. Na gazie zrobiłem ok 6 tyś km i po za jednym małym problemem technicznym nic sie nie dzieje. Auto pracuje prawidłowo. Przy dłuższej jeździe na spokojnie jestem w stanie zejść do 8-9 l/100km ale to początkowe trochę dziwne jest.

Miał ktoś kiedyś podobny problem?

kruhy84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 07-09-2018, 13:31   

wszystko masz ok. tak ma być.
zwróć uwagę na to że zrobiło się jakby chłodniej w noc i nad ranem.

Seawolf 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 3
Wysłany: 07-09-2018, 13:42   

Może i racja. Jak auto kupowałem było już w miarę ciepło. Będę dalej bacznie obserwować, choć jak ruszam w ciągu dnia spod pracy w gorący już dzień wskazania również są wysokie.

Brodzins 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Wysłany: 07-09-2018, 20:54   

[img][/img]

Nie przejmuj się... po kilkuset metrach spada o połowę... następnie 20l... a później wynikowo, zależnie od stylu jazdy i warunków na drodze. Spójrz także na temperaturę... czarne w słońcu grzeje się niemiłosiernie :)

Odpowiedz do tematu