|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Uszczelki kolektora wydechowego, dolotowego ora |
Autor |
Wiadomość |
Jarek90
Forumowicz

Auto: Galant 2.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2018, 10:13 [EA5A/W 2.5] Uszczelki kolektora wydechowego, dolotowego ora
|
|
|
Witam
Prosiłbym Was o pomoc w namierzeniu numerów uszczelek koloktorów wydchowego oraz dolotowego, a także uszczelki przy rurze tam gdzie te dwie siateczki elastyczne. Auto stoi rozebrane w warsztacie, a ich dostawcy nie mają na stanie.
Z góry dzięki |
|
 |
Lucek_37
Forumowicz

Auto: Galant EA5W 2.5 V6 2002r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Lip 2016 Posty: 124 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 20-02-2018, 20:57
|
|
|
Jarek90,
Kolektor wydechowy - MR281718
Kolektor ssący - MD327788
I tam gdzie dwie siateczki - MB687002
Jeśli dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź |
|
|
|
 |
Michaszysz
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 1998 2.5 v6
|
Wysłany: 30-08-2018, 01:31
|
|
|
Mój Galant wydaje niezbyt przyjemny dźwięk z wydechu podczas przyspieszania, jazdy pod górę, ogólnie przy obciążeniu silnika. Cały wydech jest szczelny, jedna złączka elastyczna była przespawana na nową, ale to nic nie dało. Zostają kolektory wydechowe. Szukając nieszczelności, zauważyłem że śruby mocowania kolektora przedniego, są całe w oleju. Górne śruby są lekko zapocone ale dolne już są bardzo mokre, jest na nich świeży olej. Z pokrywy zaworów nie cieknie. Czy to możliwe że przez nieszczelną uszczelkę kolektora śruby są w oleju? |
|
|
|
 |
|
|