|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS9W] Patent na tylne podśw. tab. rejestracyjnej? |
Autor |
Wiadomość |
nubi
Mitsumaniak 03556/KMM

Auto: czarny2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2018, 18:53 [CS9W] Patent na tylne podśw. tab. rejestracyjnej?
|
|
|
Próbowałem kilkoma śrubsztakami, psikałem penetrusami, raczej bez szans, a klosze są na nadżartych blaszkach, podgrzać też nie ma jak no bo plastik.
Albo zrzucać cały zderzak i może wtedy - po nacięciu wkrętów, albo rozwiercać te kręty ale dostęp tam jest słaby i raczej mordęga to będzie.
Może jednak przeciąć kable i przypiąć jakiś uniwersalny klosz na środku - robił ktoś tak? - może to nawet jakoś fajniej wyjdzie niż oryginał.
(z cięciem kabli nie mam problemu, lutownicę mam od 11 roku życia) |
|
|
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 28-09-2018, 20:47
|
|
|
Ich się nie wykręca. Musisz włożyć rękę i dostać się od góry do tej oprawki. Żarówka siedzi w oprawcę, którą wystarczy lekko obrócić. |
|
|
|
 |
Malinnn
Nowy Forumowicz JNR

Auto: Lancer VII Wagon 2.0
|
Wysłany: 29-09-2018, 09:24
|
|
|
Ja tam coś widziałem na imbusy, tego też nie wykręcać? |
|
|
|
 |
barbazu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VII
|
Wysłany: 08-10-2018, 20:13
|
|
|
Nie nie. Tak jak Hornet napisał. Wsunąć rękę, złapać oprawkę, tam gdzie dochodzą przewody, lekko przekręcić i wyciągnąć do góry. Wskazane małe dłonie 😉 |
|
|
|
 |
Malinnn
Nowy Forumowicz JNR

Auto: Lancer VII Wagon 2.0
|
Wysłany: 09-10-2018, 22:21
|
|
|
barbazu napisał/a: | Nie nie. Tak jak Hornet napisał. Wsunąć rękę, złapać oprawkę, tam gdzie dochodzą przewody, lekko przekręcić i wyciągnąć do góry. Wskazane małe dłonie 😉 |
Zgadza się, sprawdziłem. Żarówka wpadła mi do środka i nie mogę jej wyciągnąć Śruby nie chcą się dać wykręcić, a reszta trochę przygnita Ale wyciągnąć żarówkę jest dość prosto |
|
|
|
 |
|
|