Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
23-08-2018, 02:39
Walka z brzuchem
Autor Wiadomość
jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2017, 15:16   

Anelord napisał/a:
Od jakiegoś czasu zaczął mi rosnąć brzuch.
Zastanawiam się w jaki sposób można się go pozbyć.
Macie jakieś sprawdzone porady?
Jest mnóstwo różnych porad, ale może dalibyście radę coś zasugerować?

Napisz co jesz,co ile,jakie ilości. Ważna też jest aktywność.

Ostatnio zmieniony przez mkm 23-08-2018, 02:37, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-12-2017, 15:35   

Eliminuj cukier i ćwicz. Pij 2l wody dziennie. 5 posiłków co 3 godziny, nawet jak nie chcesz jeść. Nic lepszego nie ma.
Zalecam czytanie etykiet i sprawdzanie ilości węglowodanów - można być zaskoczonym, że taki ketchup ma 30gr cukru w 100gr - butelka ketchupu (480g) ma go więcej niż brązowa śmierć, czyli 2litrowa butla napoju typu cola. Podobnie wody smakowe, soki...

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 05-12-2017, 20:25   

Krzyzak napisał/a:
5 posiłków co 3 godziny, nawet jak nie chcesz jeść.

Zbilansowanych, umiarkowanych, najlepiej czuć się niedojedzonym :)

kupujepolskieprodukty.pl

Venom86 
Forumowicz

Auto: Lancer Evo X
Wysłany: 05-12-2017, 21:27   

Każdy ma inny metabolizm i budowe ciała. Ilość posiłków nie ma roli możesz stosować IF (okno żywieniowe) czyli jeść tylko przez 4h odpowiednia ilość kalorii i 20h się głodzić i też będą efekty jak i nie rzeźba.

Ja mam budowę mezomorfika i tak szukałem opcji do siebie a planów i diet jest pełno - google podpowie.

W wieku 25 lat ważyłem 136kg w 3 lata zbiłem wagę do 86kg teraz w wieku 31lat waga mi się trzyma 95-100 w zależności czy dowalę do pieca i czy nie odpuszczę treningów a robię głównie siłowy bo nie chce mi się już biegać :P

Co ja osobiście stosuje to ograniczeni węglowodanów: cukier i słodycze, słodkie napoje gazowane do minimum.

Alkohol a szczególnie piwo najlepiej wcale. (jak już pic to wódkę :twisted: ale ona ma puste kalorie które trzeba dodać do bilansu całodniowego jak go będziesz liczył :twisted: ) no i odwadnia :P

Jeśli ci brzuch tylko przeszkadza w budowie to do liczenia kalorii jak koledzy pisali sprawdzania węgli na etykietach gdzieś 30min do 1h kardio, bieg, trucht bieżnia - jak rower to minimum 1:30h co 2gi dzień i na bank ci opadnie... :D

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 05-12-2017, 22:29   

BIeganie u mnie bardzo pomogło ....generalnie wysiłek i jakiś trening z 2-3 razy w tyg.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-12-2017, 08:26   

gulgulq napisał/a:
Zbilansowanych, umiarkowanych, najlepiej czuć się niedojedzonym
bo tak racja, myślałem że to oczywiste, gdy ktoś chce schudnąć :) - te 5 posiłków to może być np. normalne śniadanie typu kromka chleba z wędliną, jajko, kawa a np. po 3 godzinach wystarczy zjeść owsiankę, potem obiad, podwieczorek, kolacja
generalnie węglowodany tylko do południa, potem wcale
warzywa można jeść do oporu - wiadomo, że ciężko teraz o świeże i prawdziwe warzywa, większość jest z hydroponiki, rośnie sobie sztucznie pod lampami z korzeniami w wodzie z nawozem... ale lepsze takie niż żadne, warzywa mrożone się nie liczą bo zawierają mnóstwo chemii - są natryskiwane konserwantem i nie tylko, pierwsza droga do alergii i chorób układu pokarmowego

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 06-12-2017, 18:23   

Serwus Anerold.
Jak pozbyć się brzucha...
Jak jesteś chudy, to zacznij ćwiczyć i nie napychaj się i odstaw piwo. Na końcu "wrzuć trochę mięsa na siebie" - regularnie ćwicz z ciężarami - żadnego biegania.

Jak masz ogólnie nadwagę:
0) musisz zredukować ilość tkanki tłuszczowej (z doświadczenie odpuściłbym sobie ćwiczenia tylko na brzuch, bo nie da się zredukować tkanki tłuszczowej z konkretnej partii ciała).

Jak masz sporą nadwagę, to zredukuj masę (najpierw obetnij kalorie)- musisz codziennie się pilnować z posiłkami i najzwyczajniej w świecie mniej żryć :) (ja odstawiam od czasu do czasu pieczywo na jakiś czas - zamiast 3 jajek i bułki z serem, omlet z 4 jajek, zamiast 3 kanapek do pracy, mały jogurt i sałatka.).

Wystrzegaj się sosów, soków, jogurtów i innych tego typu posiłków.
Regularnie ćwicz (polecam duże partie mięśni (klata, nogi, plecy!) lub bieganie - 2-3 razy w tygodniu po 30 min).

Podsumowując:
0) Pilnuj sie każdego dnia
1) Mniej jedz
2) Odstaw jedzenie z cukrem (nie słodź kawy, herbaty, odstaw jogurty, soki, mocno zredukuj ilość zjadanego pieczywa).
3) Regularnie ćwicz

Powodzenia - daj znać ile zrzuciłeś np. w 1 miesiąc.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 06-12-2017, 20:14   

RalfPi napisał/a:
i odstaw piwo

:mrgreen:
Rafał, za nic w świecie :drinkers:

mitsu_ustim 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 07-12-2017, 11:16   

Że sobie zażartuję - zamień piwo na coś innego. ;D Bo to właśnie piwko tak na nas działa, aż smutno się robi, że takie dobre, a takie rzeczy wyprawia. :P
Ja straciłem brzusio, jak sobie postanowiłem, że w końcu postawię na rzeźbę i zacząłem ćwiczyć. Co prawda tylko w domu, ale to w zupełności wystarczyło. :)

pamar 
Mitsumaniak
Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
Wysłany: 07-12-2017, 18:58   

Cytat:
Straszne życie. Tylko śpię, wstaję, jem. Nie jestem nawet pewien, po co w ogóle żyję.

Powiedz no kochany, po co ty... pieprzysz głupoty co?
Może to po prostu tęsknota za kasą co?
http://www.mmdzieciom.pl/

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 07-12-2017, 22:29   

Zwracajcie uwagę na forumowiczów takiego typu jak Anelord, ładny awatar, auto nieMitsu, podpis z jakiegoś dzieła literackiego, i bezsensowne pytanie lub odpowiedź w temacie nie mające zwiazku ani logiczniego sensu z resztą. Ostatnio pojawiło się kilka takich "tworów" na naszym forum i na innych forach również. Gwarantuje Wam że nie interesuje "go" jak się pozbyć brzucha.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 08-12-2017, 10:15   

Żeby zgubić zbędne kilogramy raczej każdy wie co zrobić mniej żreć i więcej się ruszać.
Problem w tym że jak zrobić by się nie chciało jeść a chciało się ruszać? :mrgreen:
A nawet jak już się zgubi zbędne kilogramy co mi się udało wiele razy to jak zrobić by efekt się utrzymał :doubt:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 08-12-2017, 14:55   

kolega Anelord od czasu założenia wątku nie pojawił się na forum więc chyba zrzuca brzuch :D

ale moze nasze wnioski przydadzą się innym

kupujepolskieprodukty.pl

jacek11 
Mitsumaniak
Yatsu~eku

Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Wysłany: 08-12-2017, 15:40   

Bzyk_R1 napisał/a:
Ostatnio pojawiło się kilka takich "tworów" na naszym forum i na innych forach również.

Zgadza się :) też to zauważyłem,i nawet niektórzy forumowicze dostali od nich życzenia :)
Ale jak to gulgulq, stwierdził, temat na pewno przyda się innym :)

joujoujou 
Forumowicz
łysy i brzydki.

Auto: niebieskie
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 08-12-2017, 16:10   

Bzyk_R1 napisał/a:
Gwarantuje Wam że nie interesuje "go" jak się pozbyć brzucha.
Dokładnie tak. Za to ja gwarantuję, że za czas jakiś pojawi się kolejny nowozarejestrowany forumowicz (może się zdarzyć nawet że z tego samego IP), który ochoczo pospieszy z pomocą zarzucając linkiem do świetnej/rewelacyjnej/sprawdzonej/itp kliniki/siłowni/diety/innej formy pozbycia się brzucha.

Co więcej, nie jest wykluczone że całkiem niedługo pojawi się kolejny nowy forumowicz szukający sprawdzonego prawnika (bo mu firma splajtowała) albo dobrej firmy pomagającej w odszkodowaniu (bo miał wypadek) albo zastanawiającego się co kupić na prezent albo... (mógłbym tak długo, ćwiczę to niemal codziennie na pewnym wcale niemałym forum stricte technicznym).

jou

Gość, skomentuj niebieską corolkę.

Gość, skomentuj samochodzik na baterie!

Odpowiedz do tematu