|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Przerywa przy przyspieszaniu z niskich obrotów |
Autor |
Wiadomość |
Lukaszdzi
Nowy Forumowicz
Auto: Galant VIII 2,5 V6 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2018, 19:32 [EA5A/W 2.5] Przerywa przy przyspieszaniu z niskich obrotów
|
|
|
Witam
Mam mały problem który trochę mnie już irytuję i nie mam już pomysłu na to.
Mianowicie auto ma napady szarpania podczas przyspieszania - gubi zapłon. Tzn np dotaczam się do skrzyżowania wrzucam 2 i powoli przyspieszam od 1000 obrotów w górę
Czasem dzień - dwa jest OK, czasami szarpnie raz a czasami ma dzień że dławi go dodając gazu że prawie zwalnia. Na wyższych obrotach jest możliwie OK.
Na luzie pracuje równo, nie gaśnie.
Co zostało wymienione:
- Pół roku temu przewody, palec kopułka - jakieś 5 tysięcy max
- Teraz podejrzewałem świeczki więc wymienione
- Aparat zapłonowy po odkręceniu okazał się jakiś poklejony silikonem i bardzo ciężko się obracał więc poszedł won i wstawiłem nieźle wyglądającą używkę
- Wtyczka ta na aparacie zapłonowym była trochę podśniedziała - wyczyściłem wszystko
- Kombinacje z palcem kopułką z używanego aparatu lub te wymienione wcześniej nie dają rezultatu
- Szarpie na LPG i na benzynie nie ma na to reguły
Nie podłączałem jeszcze kompa, chyba na tym się skończy, albo od tego trzeba było zacząć ale diagnoza że przecież to na pewno świece...
Może ktoś ma jeszcze jakiś sensowny pomysł albo miał podobne objawy? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24282 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-10-2018, 20:04
|
|
|
U mnie przewody janmor (jeśli dobrze pamiętam) na LPG wyglądały tak:
dopóki jeździł na Pb nie było nic czuć a przy gazie już szarpało... co prawda tylko na wolnych obrotach, tylko gdy działała klimatyzacja... objawy dziwne i do końca podejrzewałem gaz - dopóki nie wsadziłem tam ręki by sprawdzić podciśnienia a tu jak mnie nie walnie
także kiepskie przewody mogą niestety tak działać |
|
|
|
 |
|
|