|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA3A/W 2.4] Galant 2.4 GDI i problem z checkiem |
Autor |
Wiadomość |
oskarix99
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2018, 16:02 [EA3A/W 2.4] Galant 2.4 GDI i problem z checkiem
|
|
|
Witam,ostatnio robilem malutka trase galantem jakieś 30km w jedna strone,i 30 km powrót,podczas jazdy w jedna strone pod koniec(przejechane okolo 20-25km) zaczela swiecic sie kontrolka od checka wiec zjechałem,wyłączyłem silnik i po okolo 10-15min odpalilem,i było dobrze więc dojechałem do celu i gdy wracałem to znowu przy jezdzie okolo 60-90km/h nic sie nie dzialo,a przy wkręceniu wyższych obrotów i jezdzie ponad 110km/h zaczal palic sie check i gdy stanalem po prostu nie gasząc silnika,probowalem odjechać to pedał gazu wcisnalem do okolo polowy a obroty nie wzrastały,dopiero po wcisnieciu okolo 2/3 maxymalnego zakresu pedału gazu obroty wzrastały i mozna bylo jechać,czy to moze byc wina np.termostatu? bo silnik trzyma z tego co pokazuje na desce okolo 65-75* a 90* to chyba norma i podobno termostat.
moj galant to galant 2.4 gdi rok 99 sedan wersja sport
pozdrawiam i prosze o pomoc. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20975 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-10-2018, 19:32
|
|
|
Tu kontrolka silnika nie jest problemem a wręcz przeciwnie, ona Cię informuje że jest coś nie tak z silnikiem. Aby sprawdzić o czym ona informuje należy sprawdzić błędy, w Twoim aucie jest to banalnie proste więc zrób tak jak zasugerował Bizi78 i wyniki podaj tu na forum. Jakbyś nie mógł odczytać błędów z błysków kontrolki to nagraj film telefonem i wklej go tu do tematu to podpowiemy co go boli. |
|
|
|
 |
|
|