|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana radia na MMCS z Outlandera W-12 |
Autor |
Wiadomość |
mung78
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero IV
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-11-2018, 08:10 Zmiana radia na MMCS z Outlandera W-12
|
|
|
Część
Proszę o was o pomoc.
Chciałbym zmienić oryginalne radio montowane w Pajero IV z Rockfordem (2014 rok ) bez navi na radio z Outlandera w-12 z navi.
Czy muszę kupić jakieś dodatkowe kable, przejściówki ( oczywiście wiem że będę potrzebował anteny GPS)?
Da się to zrobić w jakiś prosty sposób?
Macie może jakieś inne pomysły na włożenie radia z Navi?
Czy macie sprawadzonego elektryka/montera na śląsku lub w małopolsce?
Za podpowiedzi z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-11-2018, 13:28
|
|
|
Ja wsadziłem "chińczyka", z Androidem. Mam tuner TV (cyfrowy, HD), mam radio cyfrowe DAB+, plus oczywiście standardowe też, wgrywam aplikacje jakie potrzebuję (do kontroli kosztów - tankowanie itp., do nawigacji - Google map, Automapa). Jest zestaw głośnomówiący, działa obsługa przycisków z kierownicy. Jest kamera cofania. Jest WiFi (odbiera sygnał udostępniony, ja w samochodzie wożę mobilny modem z WiFi, więc i rodzina korzysta, i w radiu jest net ).
Wychodzi o jakąś połowę taniej, niż firmowe. Ciutkę, moim zdaniem, gorszy odbiór stacji "powietrznych" (gdy słabszy sygnał lub miejskie zakłócenia) i może dźwięk nie jest tak czysty, jak w firmowym, ale dla mnie wystarczy (nie jestem audiofilem i nie muszę mieć dźwięku jak z sali koncertowej, generalnie cicho słucham). |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-11-2018, 10:41
|
|
|
Też myślę o zmianie na W-12 ale z tego co sprawdzałem to nie pasuje plug & play. Z tyłu zwinne gniazda. Podpytajnkolege Tokyo z forum, on się zajmuje takimi modyfikacjami. Jak coś ustaliłesz to napisz |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
gshesiu
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 MY09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sie 2016 Posty: 279 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 12-11-2018, 14:12
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | Ja wsadziłem "chińczyka", z Androidem. . | Też obecnie się rozglądam, po nowym roku , przed wyjazdami wiosennymi, chcę też założyć. Z tym że problem, bo mam rockforda, i mało fachowców zna się jak to podłączyć. Twoje radio pewnie kupione jakiś czas temu, do mojego rocznika jest jakiś problem z okablowaniem, tylko jeden sprzedawca dalekowschodni oferuje kabelki, ale żaden nie oferuje modułu do rockford , tzn twierdzą że wystarczy kupić moduł can, ale z tego co już czytałem , to nie działa. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-11-2018, 17:51
|
|
|
U mnie było poprzednie firmowe radio Rockford. I normalnie mój "chińczyk" (PIV z 2012 roku) działa. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
gshesiu
Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 MY09
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Sie 2016 Posty: 279 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 12-11-2018, 18:03
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | U mnie było poprzednie firmowe radio Rockford. I normalnie mój "chińczyk" (PIV z 2012 roku) działa. | jeżeli możesz to wrzuć mi na PW albo na forum kiedyś przy okazji zdjęcie swojego radia, link do sprzedawcy itp. Sam zakładałeś ? Co w nim steruje rockfordem (moduł CAN z chin) ? Masz nowsze auto, ja nie ma jakiegoś moduł CAN w MMCS, może inaczej to jest sterowane. Ja mam MMCS E-03, jego gniazda wyjściowe w większości ofert nie są obsługiwane. |
|
|
|
 |
|
|