|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciszanie schowków i kieszeni w drzwiach wygłuszanie |
Autor |
Wiadomość |
Zywa
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 4WD 2.0 CVT 2018
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-11-2018, 13:25 Wyciszanie schowków i kieszeni w drzwiach wygłuszanie
|
|
|
Jestem nową posiadaczką Outlandera (Intense plus SDA z 2018 7os) i zastanawiam się jak poradzić sobie z hałasem dobiegającym ze schowków i kieszeni. Najbardziej irytują mnie dźwięki przy manewrach z dużego schowka pod podłogą bagażnika, gdzie luźno latają gaśnica, trójkąt i apteczka, ale też z wnęk przy nadkolach i z kieszeni w drzwiach.
Na allegro znalazłam - Dywan materiał obiciowy samoprzylepny czarny firmy StP - myślicie, że będzie się nadawał?
Czy ktoś zajmował się już tym problemem i może zasugerować sprawdzone rozwiązanie? |
|
|
|
 |
Kryzuu
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 08-11-2018, 20:21
|
|
|
Z poprzedniego auta miałem tyle rzeczy np: reklamówka żarówek, linka do holowania, kable do aku, itp, że wypełniły cały schowek Tak więc w moim przypadku udało się problem rozwiązać.
Natomiast w bagażniku wożę plastikowe pudło, które przydaje mi się do chowania przedmiotów i toreb, które normalnie latały by po bagażniku. Pudło obijało się o ściany, więc zamocowałem samoprzylepne rzepy z Castoramy, robią co trzeba.
https://www.castorama.pl/...amek-3-szt.html |
|
|
|
 |
jacekk
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D AT
|
Wysłany: 09-11-2018, 10:56
|
|
|
Ciężkie przedmioty trzeba przymocować bo i tak będą latać. Ja to rozwiązałem na szybko po partyzancku i tak już zostało na lata. Gaśnicę zaparłem o podnośnik w bocznym schowku. Tam też trafiły trójkąt i apteczka. Jeszcze jakaś szmata lub dwie i wszystko siedzi na swoim miejscu. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-11-2018, 15:53
|
|
|
Miałem tak samo... Schowki wykleiłem pianka o grubości 4mm.
Reszta jak wyżej - dopasować ilość do miejsca aby nic nie goniło.
A co do schowków w drzwiach itp. Na chińskim allegro dostępny jest zestaw wkładek.
Robi robotę. |
|
 |
|
|