|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2.2 nagrzewnica |
Autor |
Wiadomość |
gurek
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2021, 23:32 Outlander 2.2 nagrzewnica
|
|
|
Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.
Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.
Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.
Może jakieś pomysły? |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 30-12-2021, 14:37 Re: Outlander 2.2 nagrzewnica
|
|
|
gurek napisał/a: | Czy ktoś z Was miał problemy z nagrzewnicą?
Jakiś czas temu zaczęła mi przeciekać nagrzewnica (słodki zapach w środku i parujące szyby, widoczny wyciek z nagrzewnicy), kupiłem nową NRF54337 i oddałem auto do mechanika.
Dziś facet dzwoni i mówi, że zamontował nową ale cieknie. Nie widziałem ale z tego co mi powiedział to na połączeniu rurek z chłodnicą.
Moje pytanie to czy facet mógł o czymś zapomnieć przy wymianie? Czy te rurki i chłodnica wymagają jakiegoś specjalnego połączenia? Jak oglądałem nową część to tak raczej swobodnie były połączone z chłodnicą.
Może jakieś pomysły? |
Pierwszy pomysł: miałeś dobrą nagrzewnicę i popękane przewody. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
gurek
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 31-12-2021, 11:15
|
|
|
To raczej nie.
Nagrzewnica z rurkami to jedna część, która została wymieniona.
Cieknie na łączeniu tej jednej rurki z obudową chłodnicy.
[ Dodano: 31-12-2021, 11:21 ]
Dodam jeszcze, że rurki z chłodnicą połączona jest na gumowe oringi i zaklepana. |
|
|
|
 |
CB4W_00
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4+LPG/Colt 1,3+LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Kwi 2011 Posty: 292 Skąd: Złotoryja
|
Wysłany: 31-12-2021, 16:30
|