Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Doświetlanie zakrętów - żarówki o barwie ksenonów
Autor Wiadomość
Tresher 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 DiD 2009 Lift
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2018, 17:03   Doświetlanie zakrętów - żarówki o barwie ksenonów

Cześć,
Jest to mój pierwszy wpis na tym forum.
Czy możecie polecić jakieś żarówki o barwie zbliżonej do białego światła ksenonowego? Strasznie denerwuje mnie żółte światło fabrycznych żarówek.
Myślałem o LED-ach, ale z tego co czytałem kompletnie nie nadają się do doświetlania zakrętów, a oprócz tego najczęściej nie mają homologacji.
Rozważałem też zakup Philipsów WhiteVision, ale podobno są bardzo nietrwałe (starczają na mniej niż rok jazdy) i ich cena jest lekko przegięta.

kajos 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Wysłany: 13-02-2018, 17:14   

szukaj takie ktore maja kolor 5000-6500K

czym nizej 5000K tym bardziej nazolto swieci,czym wyzsze 6500 bardziej w niebieskie wchodzi

Tresher 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-02-2018, 18:38   

Coś takiego znalazłem:
http://www.agmi-tuning.com/detale.html?id=1546
Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi żarówkami? Trochę mnie martwi zapis że temperatura barwy jest DO 5000k bo to oznacza że może być równie dobrze koło 3000k

Tafla 
Forumowicz
Tafla

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 13-02-2018, 20:49   

Ja mam Philipsy WhiteVision. Faktycznie dają bardziej białe światło od standardowych. Komfort jazdy - bez zmian (ale to oczywiście subiektywne).
Większość czasu i tak jeżdzę z światłami dziennymi więc trwałość może być (już rok mija i świecą)

Tresher 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-02-2018, 00:24   

Zaryzykowałem żarówki z Chin:
https://pl.aliexpress.com/item/H11-55W-12V-Headlight-Bulbs-Halogen-Xenon-Filled-Super-Bright-White-Car-Fog-Light-Driving-Lamp/32760526375.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.kHMmF0

Słyszałem o nich bardzo pozytywne opinie, za te pieniądze warto sprawdzić, jak mi przyjdą to napiszę moją opinię.

[ Dodano: 10-12-2019, 15:21 ]
Żarówek używam od prawie roku, jak na razie jestem bardzo zadowolony. Świecą jasno, równomiernie, jak na razie się nie przepaliły. Światło jest lekko bardziej niebieskie od ksenonowego, ale różnica nie jest zauważalna na co dzień.

meritum69 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 DI-D 177 KM 4x4
Wysłany: 22-12-2019, 11:48   

Witam. Może ktoś już sprawdził i może polecić żarówki o zbliżonej barwie światła do ksenonów ?

Odpowiedz do tematu