|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Brak reakcji po wciśnięciu guzika SPEACH od Han |
Autor |
Wiadomość |
titolr10
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2010 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2020, 14:37 [II 2.0 DID] Brak reakcji po wciśnięciu guzika SPEACH od Han
|
|
|
Hej,
Kupiłem niedawno Outlandera II 2.0 DID z 2010 roku. Po wciśnięciu przycisku SPEACH na kierownicy nie dzieje się zupełnie nic. Myślałem, że może nie ma tego systemu, ale mikrofon w lampce jest, moduł bluetooth też jest, więc prawdopodobnie jakaś usterka. Da się to jakoś zrestartować? Może odpiąć akumulator?
Czy jest możliwe, że padł bezpiecznik albo taśma?
Pytanie dodatkowe: Czy jeśli kupię radio od Chińczyka, to ono będzie miało swój moduł bluetooth, ale będzie mogło korzystać ze standardowego mikrofonu? |
Ostatnio zmieniony przez titolr10 23-07-2020, 16:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bibiglacjusz
Nowy Forumowicz
Auto: o2
|
Wysłany: 23-07-2020, 14:39
|
|
|
Najprawdopodobniej moduł Bluetooth jest, ale zdechł. Masowa usterka, chyba nikt nie ma sprawnego modułu (chyba, że podmienił na sprawny )
Co do mikrofonu - raczej wszystko zależy od radia |
|
|
|
 |
titolr10
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-07-2020, 16:58
|
|
|
A no tak myślałem. Idzie to jakoś sprawdzić? W tym module bluetooth jest schowany cały system Hands Free?
No i ten mikrofon, on jest wpięty w radio czy w ten moduł bluetooth?
Zastanawiam się jak to wygląda z chińskimi radiami, czy używają tego mikrofonu, czy zawsze mają swój. |
|
|
|
 |
szeryf85
Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 24-07-2020, 11:12
|
|
|
Jak masz stary moduł (bez USB) to na 99% padł. Często objawia się to tym, że się grzeje, ale nie zawsze (mój się nie grzał). Sprawdź czy tel znajduje moduł.
Co do mikrofonu, to jest on wpięty w moduł. Beż przeróbki w kablach nie podłączysz go do radia. Chińczyk ma swój mikrofon, jeśli jest on na kablu, to możesz go wrzucić w miejsce oryginalnego. |
|
|
|
 |
titolr10
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-07-2020, 12:29
|
|
|
Okej, ma to sens, dzięki. Tak, to wersja bez USB.
Telefon nie znajduje bluetooth. Nie wiem czy się grzeje, bo jeszcze nie wyciągałem radia, ale skoro i tak będę wkładał chińczyka, to nie będę się tym przejmował. Zastanawiam się czy sam mikrofon jest dobrej jakości, bo jeśli to zwykły mikrofon, a chińczyk ma opcję wpięcia minijacka, to można po prostu wyciąć ori wtyczkę i przylutować mini-jacka. |
|
|
|
 |
parian
Forumowicz
Auto: C-Crosser 2.4 CVT+LPG, 2009r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Lis 2015 Posty: 217 Skąd: Police
|
Wysłany: 28-07-2020, 14:03
|
|
|
Kup sobie dobry transmiter z Bluetooth i będziesz miał lepszej jakości połączenie niż z fabrycznego BT - przetestowałem. |
_________________ To już 5 Mitsu w moim życiu!
Były:
- 1987r. Galant 1,8TD
- 1992 r. Galant 1,8 Pb
- 1993 r. Lancer 2,0 D
- 2002 r. Galant 2.5 V6 Elegance kombi+LPG Stag QMax Plus
Jest: 2009 C-Crosser 2.4 CVT (też Mitsu!) |
|
|
|
 |
|
|