|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3] Skaczące obroty na ciepłym silniku |
Autor |
Wiadomość |
MarcoPhelipe
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 2008 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2018, 23:52 [Z34A 1.3] Skaczące obroty na ciepłym silniku
|
|
|
Dzień dobry jestem tu nowy, mam od roku colta 1.3 z 2008 roku, nie wiem co się dzieje z obrotami silnika. Gdy silnik jest ciepły i po chwili próbuje go uruchomić pali od razu jednak obroty z około 1000 spadają do około 500 (odgłos dławienia się silnika) obroty same odbijają do około 1000 po czym ponownie spadają do ok. 500 (dławienie, drganie) obroty samoczynnie wracają do około 1000 i wszystko jest ok. To zjawisko występuje tylko na ciepłym silniku (krótki postój kilka minut) zawsze obroty spadają dwukrotnie niemal do zdławienia silnika, jednak odbijają samoczynnie bez mojej ingerencji. Potem silnik pracuje równo i bez falowania obrotów.
Troszkę irytuje mnie ta sytuacja, obawiam się że kiedyś go nie uruchomię na ciepłym silniku. Proszę o Waszą pomoc w tej kwestii.
Pozdrawiam
Marek |
_________________ MarcoPhelipe |
|
|
|
 |
|
|