|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
O lll rok modelowy 2019 |
Autor |
Wiadomość |
adam3773
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III. 2.0 AWD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2018, 14:17 O lll rok modelowy 2019
|
|
|
Witam
Czy ktoś może próbował zgłębić temat koła zapasowego/ dojazdowego w Olll model 2019r. Mitsubishi już nie montuje nawet kosza na zapas, podobno zwiększono tarcze hamulcowe i zapas by tam nie wszedł, tylko jak jest z dojazdówką? Czy wejdź jak tak to jaka? |
_________________ Adam |
|
|
|
 |
nemo gs
Forumowicz
Auto: outlander III 2.0MT 2018
|
Wysłany: 01-12-2018, 17:07
|
|
|
Też mnie ten temat interesuje - słyszałem że koło za dopłatą można dokupić w ASO...
[ Dodano: 13-12-2018, 10:10 ]
Kupiłem używkę od ASXa - na tył pasuje, na przód nie sprawdzałem jeszcze. Kupiłem używany wieszak od nowego auta do którego został założony gaz.
Generalnie uważam że dojazdówka jest potrzebna bo miałem kiedyś sytuację że złapałem kapcia w nowym aucie (touran), patrzę do bagażnika a tam klej i kompresor. Więc zabrałem się za klejenie - była noc, nigdy tego nie robiłem - podwindowałem koło, żeby wlać klej i napompować ale pojawił się problem - wentyl wyrwało niestety. I co mogłem zrobić - podmuchać sobie kompresorem w nos... Dobrze że było to niedaleko domu i szwagier dowiózł mi koło od drugiego auta (caddy) - dobrze że miałem drugie auto na takich samych kołach i było to blisko domu. Oczywiście mam full ubezpieczenie i assistance ale trwało by to pewnie do rana biorąc pod uwagę miejsce i to że wentyl był wyrwany...
Co zrobiłem - kupiłem dojazdówkę, wywaliłem styropian z bagażnika i wszystko siadło ładnie.
Reasumując uważam że zapas jest potrzebny... |
|
|
|
 |
jacekk
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D AT
|
Wysłany: 13-12-2018, 13:02
|
|
|
Raz miałem po zatrzymaniu już tylko strzępy opony (powietrze uszło przy dużej prędkości) a innym razem złapałem śrubę chyba M10 (dobrze, że felgi nie przebiła). W obu przypadkach z zestawem naprawczym to można sobie właśnie podmuchać w nos. Koło dojazdowe idealne nie jest ale daje możliwość dalszej jazdy.
Poza tym podobno są problem z wyczyszczeniem i naprawą opony po użyciu zestawu naprawczego. Zastanawiam się też jak uszczelniacz wpływa czujniki TPMS (czyli czy ich nie zatyka tak, że nadają się do wymiany) |
|
|
|
 |
|
|