|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Huczenie- zagadka z nagraniem |
Autor |
Wiadomość |
amblypyq
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 MIVEC 105kW
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-12-2018, 23:28 Huczenie- zagadka z nagraniem
|
|
|
Cześć, coś mi huczy, wydawany dzwięk jest jednej częstotliwości, ciękżko jednoznacznie zlokalizować ale raczej lewy przód. Nie zawsze huczy, ale jak jadę i huczy
-odejmę gaz- przestaje
-wysprzęgle go- przestaje
Skręcanie kołami podczas jazdy nic nie zmienia.
Słychać przy wyłączonym radiu a i to się trzeba trochę wsłuchać.
Macie jakieś pomysły, może tańsze niż ten o którym myślę?
+ nagranie w 0:15 chyba najlepiej słychać
https://vocaroo.com/i/s1xFlaHicrKH |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 29-12-2018, 07:56
|
|
|
Możliwe że podczas hamowania tarcza ociera o blaszaną osłonę. Ostatnio ze szwagrem walczyliśmy u niego w Avensisie z prawym tyłem z podobnym problemem, nawet kupiłem czujnik zegarowy by sprawdzić czy tarcza jest prosta. Po zdjęciu tarczy okazało się że ocierała tarcza bo narosła na niej dość gruba skorupa z korozji dodatkowo piasta miała już delikatny luz co dodatkowo wzmacniało efekt przy skręcie w jedną stronę. Po oczyszczeniu tarcz, które były proste i miały jeszcze właściwą grubość, oraz po wymianie piasty problem znikł. |
|
|
|
 |
|
|