|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
błędy komputera - Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
DomArchitekta
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-12-2018, 12:38 błędy komputera - Pomocy
|
|
|
Cześć mam problem z moim Pajero,
Objaw błąd P1498 z którego wynika problem z DPF auto przeszło w tryb serwisowy i nie ma mocy, mechanik kazał wymienić lub przepalić u fachwoca.
Sugerując , że auto ma 200 000 tyś i lepiej wymienić - i tak zrobiłem.
Niestety bez zmian, auto po wymianie ma błąd którego nie można skasować od razu się odnawia.
idąc własnym tropem obserwacji i poszukiwań odpiąłem kostkę od egr - auto wyszło z trybu serwisowego pozostał tylko błąd check engine- ale da się jeździć ma moc i zgasła kontrolka od DPF
Występują teraz dwa błędy
P0405 i P0406 ( ten drugi nie zawsze ) co mam robić ? |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 31-12-2018, 15:31 Re: błędy komputera - Pomocy
|
|
|
DomArchitekta napisał/a: | Cześć mam problem z moim Pajero,
Objaw błąd P1498 z którego wynika problem z DPF auto przeszło w tryb serwisowy i nie ma mocy, mechanik kazał wymienić lub przepalić u fachwoca.
Sugerując , że auto ma 200 000 tyś i lepiej wymienić - i tak zrobiłem.
Niestety bez zmian, auto po wymianie ma błąd którego nie można skasować od razu się odnawia.
idąc własnym tropem obserwacji i poszukiwań odpiąłem kostkę od egr - auto wyszło z trybu serwisowego pozostał tylko błąd check engine- ale da się jeździć ma moc i zgasła kontrolka od DPF
Występują teraz dwa błędy
P0405 i P0406 ( ten drugi nie zawsze ) co mam robić ? |
Napisz co konkretnie wymieniłeś? Nowe czy uzywane? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|