|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przegub napędpwy Sapporo III E16A |
Autor |
Wiadomość |
prorok601
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sapporo 1989
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-12-2018, 01:26 przegub napędpwy Sapporo III E16A
|
|
|
Dzień dobry szanownemu gronu!
Rozleciał mi się przegub zewnętrzny w Mitsubishi Sapporo z 1989 roku. Kupiłem cześć zamienną w sklepie i pojechałem sobie do warsztaciku wymienić i tu niestety nastąpiło zaskoczenie. Przegub zewnętrzny który zdjąłem z auta ma o dwa żeby więcej na wewnętrznym wieloklinie niż kupiony zamiennik. Pomyślałem, że to jakaś pomyłka i zacząłem szukać odpowiedniego w katalogi online. I tu kolejne zaskoczenie! Nie ma takiej części jaka jest mi potrzebna...
25z/25z/54mm takie wymiary potrzebuję/były zamontowane w samochodzie
25z/23z/54mm takie powinny być według większości zamienników w katalogach online...
Najbliższy podobny jeśli chodzi o ilość zębów przegub znalazłem od volvo S40 chyba, ale ma pierścień ABS i muszę najpierw pomierzyć czy zgadzają się średnice.
Może da sęe dopasować od innego modelu Mitsubishi czy Hyundaia?
Czy jest ktoś, kto będzie w stanie rozwikłać tę zagadkę?
Sapporo stoi na podnośniku a ja nie mam czym jeździć.
Pozdrawiam
Wojtek |
|
|
|
 |
|
|