Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przegub napędpwy Sapporo III E16A
Autor Wiadomość
prorok601 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sapporo 1989
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2018, 01:26   przegub napędpwy Sapporo III E16A

Dzień dobry szanownemu gronu!
Rozleciał mi się przegub zewnętrzny w Mitsubishi Sapporo z 1989 roku. Kupiłem cześć zamienną w sklepie i pojechałem sobie do warsztaciku wymienić i tu niestety nastąpiło zaskoczenie. Przegub zewnętrzny który zdjąłem z auta ma o dwa żeby więcej na wewnętrznym wieloklinie niż kupiony zamiennik. Pomyślałem, że to jakaś pomyłka i zacząłem szukać odpowiedniego w katalogi online. I tu kolejne zaskoczenie! Nie ma takiej części jaka jest mi potrzebna...

25z/25z/54mm takie wymiary potrzebuję/były zamontowane w samochodzie
25z/23z/54mm takie powinny być według większości zamienników w katalogach online...

Najbliższy podobny jeśli chodzi o ilość zębów przegub znalazłem od volvo S40 chyba, ale ma pierścień ABS i muszę najpierw pomierzyć czy zgadzają się średnice.
Może da sęe dopasować od innego modelu Mitsubishi czy Hyundaia?

Czy jest ktoś, kto będzie w stanie rozwikłać tę zagadkę?
Sapporo stoi na podnośniku a ja nie mam czym jeździć.

Pozdrawiam
Wojtek

Odpowiedz do tematu