| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| przegub napędpwy Sapporo III E16A |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | prorok601   Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sapporo 1989
 Kraj/Country: Polska

| 

|  Wysłany: 30-12-2018, 01:26   przegub napędpwy Sapporo III E16A |   
 |  
               | 
 |  
               | Dzień dobry szanownemu gronu! Rozleciał mi się przegub zewnętrzny w Mitsubishi Sapporo z 1989 roku. Kupiłem cześć zamienną w sklepie i pojechałem sobie do warsztaciku wymienić i tu niestety nastąpiło zaskoczenie. Przegub zewnętrzny który zdjąłem z auta ma o dwa żeby więcej na wewnętrznym wieloklinie niż kupiony zamiennik. Pomyślałem, że to jakaś pomyłka i zacząłem szukać odpowiedniego w katalogi online. I tu kolejne zaskoczenie! Nie ma takiej części jaka jest mi potrzebna...

25z/25z/54mm takie wymiary potrzebuję/były zamontowane w samochodzie
 25z/23z/54mm takie powinny być według większości zamienników w katalogach online...

Najbliższy podobny jeśli chodzi o ilość zębów przegub znalazłem od volvo S40 chyba, ale ma pierścień ABS i muszę najpierw pomierzyć czy zgadzają się średnice.
 Może da sęe dopasować od innego modelu Mitsubishi czy Hyundaia?

Czy jest ktoś, kto będzie w stanie rozwikłać tę zagadkę?
 Sapporo stoi na podnośniku a ja nie mam czym jeździć.

Pozdrawiam
 Wojtek
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |