[II 2.0 DID] Nieszczelność w układzie wspomagania kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
Trollencio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2019, 18:34 [II 2.0 DID] Nieszczelność w układzie wspomagania kierownicy
|
|
|
Dzień dobry.
Od niedawna cieszę się jazdą Outlanderem z dwulitrowym dieslem. Niestety autko sprawiło mi przykrą niespodziankę a mianowicie rozszczelnił się przewód łączący pompę wspomagania układu kierowniczego z przekładnią kierowniczą. Na razie nie cieknie mocno ale to pewnie szybko się zmieni. Po sprawdzeniu dostępności części okazało się że przewód owszem jest ale tylko w serwisie w cenie mocno zaporowej. Zamienników na chwilę obecną brak (przynajmniej ja nie znalazłem). W związku z tym czy ktoś może polecić warsztat zajmujący się regeneracją takich przewodów (podobno wykonuje się takie regeneracje) lub szrot na którym można dostać taki przewód używany w okolicy Gdańska? Jeżeli ktoś miałby na zbyciu prywatnie taki przewód to chętnie odkupię. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 13-02-2019, 18:55
|
|
|
dorob sobie przewod w zakladzie co dorabiaja weze hydrauliczne
trzeba tylko odkrecic waz na wzor
wpisz sobie w wyszukiwarke //dorabianie wezy hydraulicznych w......./// zaleznie gdzie szukasz |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
Trollencio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
|
Wysłany: 13-02-2019, 20:23
|
|
|
To chyba byłoby zbyt proste. Wiem że firmy zajmujące się hydrauliką siłową dorabiają węże ale są to węże elastyczne do maszyn budowlanych. Nie wiem czy można w takiej firmie dorobić przewód stalowy łączony z elastycznym, odpowiednio dogięty. Jak by nie było na pewno to sprawdzę. |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 13-02-2019, 20:27
|
|
|
maszyny budowlane sa bardziej skomplikowane jak myslisz
i sa uklady gdzie pod wiekszymi cisnieniami pracuja
wiec taki wezyk wspomagania z osobowki to pikus |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
WiValdiBB
Forumowicz WiValiBB

Auto: Outlander, Navara, XX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Maj 2009 Posty: 260 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 13-02-2019, 22:31
|
|
|
Na aledrogo kupisz za ok 100zł lub oba za ok 200zł, one są dosyć fikuśne
Co do dorabiania, różnie to z tym, jedni mają i jest ok, mój kolega dorabiał do Audi i strzelały, zwłaszcza przy skrajnym skręceniu kól, są wtedy największe siły, największe cisnienie |
_________________ 4x4 ForEver |
|
|
|
 |
|