|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Podnoszenie świateł |
Autor |
Wiadomość |
Takado
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2019, 20:27 Podnoszenie świateł
|
|
|
Witam.
Jestem nowoupieczonym nabywcą Outlandera z 2014r. 2.0 w benzynie. Auto z Niemiec, skrzynia automatyczna. Może ktoś będzie w stanie mi co ś podpowiedzieć bo na poniższe pytania nie mogę odpowiedzi znaleźć.
1. Czy jest jakaś tajemnicza opcja podniesienia przednich świateł (nie są to xenony)? Świecą dosyć blisko a żadnego pokrętła nie znalazłem z lewej strony. Wydaje mi się trochę dziwny brak takiej opcji zwłaszcza że auto jest dosyć dobrze wyposażone.
2. Mam kamerę cofania i w zderzaku z tyłu coś co wygląda jak czujniki. Tyle że nie wydają (o ile to nie atrapy) żadnych dźwięków. Czy jest gdzieś opcja włączenia czy coś jest po prostu popsute?
3. Po uruchomieniu auta, w chwili kiedy nie porusza się, spod maski co kilkadziesiąt sekund słychać taki odgłos jakby coś się przełączało. Takie pstryknięcie. Ktoś może wie co to , bo nigdy w innych pojazdach tego nie słyszałem.
Pozdrawiam wszystkich i dzięki za sugestie i spostrzeżenia. |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2019, 15:07
|
|
|
Cześć, też jestem nowy ale coś tam odpiszę:)
1. Czy jest jakaś tajemnicza opcja podniesienia przednich świateł (nie są to xenony)? Świecą dosyć blisko a żadnego pokrętła nie znalazłem z lewej strony. Wydaje mi się trochę dziwny brak takiej opcji zwłaszcza że auto jest dosyć dobrze wyposażone.
Xenony mają funkcję autopoziomowania wiec się same poziomują w zaleznosci od wagi pasażerów.
Zawsze mozesz jechać na SKP i sprawdzić czy dobrze ustawione masz lampy bo jak auto byo po dzwonie to może krzywo świeci (za nisko)
2. Mam kamerę cofania i w zderzaku z tyłu coś co wygląda jak czujniki. Tyle że nie wydają (o ile to nie atrapy) żadnych dźwięków. Czy jest gdzieś opcja włączenia czy coś jest po prostu popsute?
A nie wyświetla się nigdzie ikona pojazdu z takim sonarem ?
Masz przycisk sonar obok kierownicy po lewej stronie ?
3. Po uruchomieniu auta, w chwili kiedy nie porusza się, spod maski co kilkadziesiąt sekund słychać taki odgłos jakby coś się przełączało. Takie pstryknięcie. Ktoś może wie co to , bo nigdy w innych pojazdach tego nie słyszałem.
Tutaj nie wiem, może masz instalacje gazową:D |
|
|
|
 |
|
|