|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
UWAGA PRZED ZAKUPEM OUTLANDERA NA OTOMOTO OSZUŚCI! ZŁOM! |
Autor |
Wiadomość |
Bartazz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2018, 18:37 UWAGA PRZED ZAKUPEM OUTLANDERA NA OTOMOTO OSZUŚCI! ZŁOM!
|
|
|
Witam
Jestem tutaj nowy i nie wiem gdzie zamieścić ten temat.
Chciałbym ostrzec wszystkich chcących kupić Mitsubishi Outlander II podanym na ogłoszeniu w otomoto i olx. Auto w ogłoszeniu jest w perfekcyjnym stanie, bezwypadkowe, wręcz jak nowe.
Sprzedający to banda oszustów bardzo agresywnych, pseudo handlarzy, błędy w opisie (auto nie ma 4x4 i rocznik się nie zgadza)
Co do stanu.
Ślady szpachlu na kierownicy, uderzony przodem, wymienione lampy, źle spasowany i wykruszony zderzak - szpary pod lampami i lewy przedni błotnik odstaje od drzwi, malowany tylny zderzak, podrapana podsufitka, postrzępione z tyłu fotele, wytarte plastiki, tarcze z tyłu szrot, opony łyse, braki w słuchawkach od dvd, przebieg cofany, osłona silnika luźna, nieprzykręcona bo podobno śrubki nie mieli i tak dalej.
Akumulator był niesprawny, nie chcieli go nawet zapalić.
Bezczelne odzywki
UWAGA NA KOMIS w Dziemionnej !
link do ogłoszenia
https://www.otomoto.pl/of...-ID6Bu6uQ.html? |
|
|
|
 |
Potargany
Forumowicz Potargany
Auto: Outlander 2.0 DID 2010'
|
Wysłany: 08-12-2018, 11:40
|
|
|
Bartazz napisał/a: | błędy w opisie (auto nie ma 4x4 | - z tego co czytałem a mogę się mylić ale 2.0 Benzyna za względu że to najmniejszy silnik były tylko z napędem na przednie koła |
|
|
|
 |
raptor
Forumowicz
Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2016 Posty: 82 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 08-12-2018, 16:41
|
|
|
Ok, auto złom, ale nie dodawaj od siebie że tylne tarcze do wymiany i opony łyse, to są rzeczy eksploatacyjne, na niepełny bak paliwa też będziesz narzekać ? |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
Wysłany: 08-12-2018, 20:22
|
|
|
raptor napisał/a: | Ok, auto złom, ale nie dodawaj od siebie że tylne tarcze do wymiany i opony łyse, to są rzeczy eksploatacyjne, na niepełny bak paliwa też będziesz narzekać ? |
Jasne ze to są rzeczy eksploatacyjne, ale sprzedawca podkreśla w ogłoszeniu:
Cytat: | Samochód sprowadzony z zagranicy od pierwszego właściciela, stan techniczny jak i wizualny mogę ocenić na idealny. Wszystkie takie części jak oleje, filtry, paski czy klocki hamulcowe wymieniane na czas, samochód regularnie serwisowany w salonie Mitsubishi. Auto do końca serwisowane. Wszystko udokumentowane. |
Skoro auto było serwisowane do końca to serwis powinien wyłapać ze tarcze do wymiany.
Taka deklaracja oznacza że kupujesz auto i jeździsz bez dodatkowego wkładu finansowego w postaci wymiany wszystkich filtrów, oleju, rozrządu, tarcza, klocków, opon etc.. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 08-12-2018, 20:44
|
|
|
Panowie dyskusja jest zbędna, wiadomo że ziemia nie jest płaska a handlarze nigdy nie napiszą prawdy. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
kajos
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0 Helmut
Pomógł: 27 razy Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 1090 Skąd: Chodziez
|
Wysłany: 08-12-2018, 21:39
|
|
|
e tam handlarze
na pewnym znanym portalu bardzo znanej gazety podczas testu Outlandera2 napisali ze z tylu sa bebny a mimi ze w opisie podawali ze silnik 2.0DID jest na pompowtryskach to w tabeli wszystkie diesle byly opisane ze maja comonrail |
_________________ Mam schematy elektryczne do Outlandera II. Jak ktos chce to daj znac |
|
|
|
 |
raptor
Forumowicz
Auto: Outlander II 2008 2.2 DiD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Sty 2016 Posty: 82 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: 09-12-2018, 08:51
|
|
|
gulgulq napisał/a: | raptor napisał/a: | Ok, auto złom, ale nie dodawaj od siebie że tylne tarcze do wymiany i opony łyse, to są rzeczy eksploatacyjne, na niepełny bak paliwa też będziesz narzekać ? |
Jasne ze to są rzeczy eksploatacyjne, ale sprzedawca podkreśla w ogłoszeniu:
Cytat: | Samochód sprowadzony z zagranicy od pierwszego właściciela, stan techniczny jak i wizualny mogę ocenić na idealny. Wszystkie takie części jak oleje, filtry, paski czy klocki hamulcowe [b]wymieniane na czas,samochód regularnie serwisowany w salonie Mitsubishi. Auto do końca serwisowane. Wszystko udokumentowane.[/b] |
Skoro auto było serwisowane do końca to serwis powinien wyłapać ze tarcze do wymiany.
Taka deklaracja oznacza że kupujesz auto i jeździsz bez dodatkowego wkładu finansowego w postaci wymiany wszystkich filtrów, oleju, rozrządu, tarcza, klocków, opon etc.. |
Wymieniane na czas a nie, że wymienione tydzień przed wystawieniem ogłoszenia. |
|
|
|
 |
Bzyk_R1
Mitsumaniak Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Pomógł: 132 razy Dołączył: 02 Sie 2016 Posty: 5363 Skąd: Pińczów TPI
|
Wysłany: 09-12-2018, 09:02
|
|
|
raptor, skoro w ogłoszeniu napisano że wymieniane na czas, a Bartazz, napisał że tarcze szrot, no to już czas na wymiane nawet dzień przed sprzedażą. Tak przyzwyczajamy mirków że mogą z gęby robić dupe, byle co zjeść, byle co powiedzieć. Ja po takim opisie oglądając to auto odwracam się na pięcie i żałuję że nie mogę dać mu z liścia bo naruszył bym jego nietykalność cielesną. Jeżeli takie kwiatki wychodzą z oględzin wzrokowych to ciekawe co jest w środku. Normalnie igiełka od Niemca. |
_________________ Gdy obowiązek wezwie mnie,
Tam wszędzie, gdzie się pali,
Ty mi, o Panie, siłę daj,
Bym życie ludzkie ocalił.
Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?
STOP HYBRID GO LPG |
|
|
|
 |
Bartazz
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 09-12-2018, 21:32
|
|
|
No właśnie! Przydałoby się dać im co najmniej z liścia ale szkoda sobie rąk brudzić.
raptor napisał/a: | Ok, auto złom, ale nie dodawaj od siebie że tylne tarcze do wymiany i opony łyse, to są rzeczy eksploatacyjne, na niepełny bak paliwa też będziesz narzekać ? |
Tu nie chodzi o rzeczy eksploatacyjne a tym bardziej piszesz o pełnym baku...sorry ale widzę, że nadawałbyś się do sprzedaży u nich w komisie.
Uważasz za normalne takie zachowanie?
Nie życzę Tobie abyś zrobił 300km i zawinął się na pięcie, być wkręconym do końca, no chyba, że się nie znasz i byś go kupił, nie wnikam.
Chodzi o sam fakt pisania wręcz o stanie perfekcyjnym auta, o bezczelności do jakiej posuwają się pseudo sprzedający. Przez telefon jeszcze informuję o super stanie. Spoko, rozumiem, niech ma te defekty ale nie za te pieniądze.
Kupiłem w Poznaniu też z komisu i jednak można. Też ma łożysko do wymiany, jakieś tam małe odpryski i cieniowane drzwi ale przynajmniej kupiłem auto w rzeczywiście bardzo dobrym stanie z salonu Polska od I właściciela z przebiegiem 204.000km w manualu z bardzo zadbanym wnętrzem i w ogłoszeniu też było, że nie wymaga żadnego wkładu ale sprzedający w komisie byli na poziomie, bardzo rzetelnie podeszli do rzeczy i z auta jestem zachwycony.
Dodam, że w pseudo komisie w Dziemionnej jak wychodziliśmy to wyśmiewali się z nas i cytuję: "A Wy w ogóle pieniądze macie?! Hahahaha Cwaniaczki przyjechali......."
[ Dodano: 09-12-2018, 21:42 ]
Potargany napisał/a: | - z tego co czytałem a mogę się mylić ale 2.0 Benzyna za względu że to najmniejszy silnik były tylko z napędem na przednie koła |
Tak masz rację, teraz też już wiem. 2.0 benz miały tylko napęd na przód i nie wychodziły w wersji 7-osobowej.
Dla człowieka który nie jest w temacie i na miejscu dowiaduję się, że kolega z komisu musiał się pomylić, jasne! Do dzisiaj nie poprawili tego w ogłoszeniu więc.....
[ Dodano: 10-01-2019, 19:14 ]
Niestety jakiś pechowiec zakupił już to auto.
Żal mi kogoś i współczuje a krętacze się cieszą, że następnego oszukali.
Teraz mają następnego
https://www.otomoto.pl/of...-ID6BCMgu.html?
Nie wypowiadam się na jego temat bo nie byłem i go nie oglądałem, ale RADZĘ UWAŻAĆ BO OPISY MAJĄ BAJECZNE! Dla przykładu:
"STAN PERFEKCYJNY !! JAK NOWY !!" hahaha Proszę nie brać tego poważnie!
Następny opis w którym kłamią
Napęd: 4x4 (dołączany automatycznie) !!!!!!
ZACHOWANIE TYCH LUDZI JEST BARDZO CHAMSKIE i wygonią was z placu jak się trochę znacie i wytkniecie im kilka wad oraz podważycie ich opis.
Uważajcie.
Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Potargany
Forumowicz Potargany
Auto: Outlander 2.0 DID 2010'
|
Wysłany: 20-02-2019, 19:29
|
|
|
odgrzeje troszkę temat ale jak szykujesz się na zakup jakiegoś samochodu to zorientuj się co jest dostępne bo w wersji 2.0 benzyna napęd na 4 koła był niedostępny |
|
|
|
 |
|
|