|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
L200 problem z automatem |
Autor |
Wiadomość |
Fazz
Nowy Forumowicz
Auto: L200 178KM '11
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-02-2018, 18:35 L200 problem z automatem
|
|
|
Witam wszystkich odwiedzających,
Pacjent: L200 2011r 178KM, automat 5 biegów.
Piszę do Was ponieważ mam problem ze skrzynią biegów. Problem wystąpił nagle, bez wcześniejszych objawów. Zacznijmy od tego co działa. Skrzynia bez problemu przerzuca P-R-N-D. Problem zaczyna się przy wrzuconym D. Litera zaczyna migać, a jak przerzucę na ręczne sterowanie to jest 3 której nie mogę zmienić (też miga). Samochód został podpięty i wystąpiły błędy: P1776; P1770; P0765. Może miał ktoś podobny problem? Jest szansa to naprawić przy pomocy garażu z kanałem, czy trzeba szukać skrzyniarza?
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-02-2018, 08:08 Re: L200 problem z automatem
|
|
|
Fazz napisał/a: | Witam wszystkich odwiedzających,
Pacjent: L200 2011r 178KM, automat 5 biegów.
Piszę do Was ponieważ mam problem ze skrzynią biegów. Problem wystąpił nagle, bez wcześniejszych objawów. Zacznijmy od tego co działa. Skrzynia bez problemu przerzuca P-R-N-D. Problem zaczyna się przy wrzuconym D. Litera zaczyna migać, a jak przerzucę na ręczne sterowanie to jest 3 której nie mogę zmienić (też miga). Samochód został podpięty i wystąpiły błędy: P1776; P1770; P0765. Może miał ktoś podobny problem? Jest szansa to naprawić przy pomocy garażu z kanałem, czy trzeba szukać skrzyniarza?
Z góry wszystkim dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam |
coś ze skrzynią biegów. Sprawdź pozycjoner na skrzyni i czujniki przedni tylny na skrzyni. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Fazz
Nowy Forumowicz
Auto: L200 178KM '11
|
Wysłany: 05-02-2018, 17:20
|
|
|
Aktualizacja objawów.
Samochód po dłuższym postoju odpalił, wsteczny normalnie, wrzuciłem na D i ruszylem. Z 1 na 2 przerzucił z lekkim szarpnięciem, natomiast już z 2-3 szarpnięcie było już mocniej odczuwalne po czym wskoczył na to D migające i skrzynia znów na D nie reaguje. |
|
|
|
 |
szwedu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Sport 2013
|
Wysłany: 02-01-2019, 09:46
|
|
|
Hej.udało Ci się naprawić tę skrzynię bo u mnie dzisaj identyczne objawy . |
_________________ szwedu |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 08-01-2019, 12:28
|
|
|
Fazz napisał/a: | Aktualizacja objawów.
Samochód po dłuższym postoju odpalił, wsteczny normalnie, wrzuciłem na D i ruszylem. Z 1 na 2 przerzucił z lekkim szarpnięciem, natomiast już z 2-3 szarpnięcie było już mocniej odczuwalne po czym wskoczył na to D migające i skrzynia znów na D nie reaguje. |
Może być że wysypała się planetarka. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|