|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moduł haka - brak reakcji po podpięciu przyczepy |
Autor |
Wiadomość |
deeejay
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2019, 23:12 Moduł haka - brak reakcji po podpięciu przyczepy
|
|
|
Witam,
auto kupione jakiś czas temu. Wyposażone w hak i oryginalny moduł, 7 pin. Ostatnio potrzebowałem pojechać z przyczepą i niestety po podpięciu nie było reakcji. Brak świateł w przyczepie. Dzisiaj podpiąłem inną przyczepę i efekt taki sam. Moduł wygląda na martwy. Wypiąłem, pomierzyłem czy jest napięcie na kostkach i nic poza sygnałem ze świateł. Brak plusa zasilającego moduł a po doświadczeniach z innych aut tego się spodziewałem. Czy jest gdzieś osobny bezpiecznik odpowiedzialny za zasilanie tego modułu? Ewentualnie czy ktoś mógłby poratować jakimś schematem kabli w kostkach, radą gdzie szukać przyczyny problemów? Czy moduł uaktywnia się dopiero po wykryciu przyczepy (rezystancji na jakichś pinach)?[/code] |
|
|
|
 |
Majron
Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD RED
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2019, 23:20
|
|
|
Sprawdz czy pod maską jest wpięta kostka do zasilania, która zasila moduł, opisane wszystko jest w tym tenacie:
Link [/list] |
|
 |
|
|