|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wykaz filtrów, olejów itp |
Autor |
Wiadomość |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-02-2019, 07:42 Wykaz filtrów, olejów itp
|
|
|
Witam, moglibyśmy wspólnymi siłami w jednym miejscu umieścić spis oryginalnych części eksploatacyjnych? Głównie chodzi mi o filtry, konkretnie jakie oleje spełniają wymogi producenta, płyny itp.
Z podziałem na silniki i wersje?
A może gdzieś można to znaleźć? |
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 28-02-2019, 13:06
|
|
|
Witam, wg mnie sprawa jest prosta i każdy podchodzi indywidualnie do tego.
Filtry oryginalne to w ASO a nie oryginalne to używam MANN/Knecht, płyny to do chłodnicy to praktycznie każdy na bazie glikolu, hamulcowy to samo DOT4 każdy, olej z tego co pamietam musi spełniać norme ACEA C3 dla benzyny dla diesla nie wiem, producent nie ma wiekszego znaczenia tylko interwał wymiany (szczegolnie z turbo). Ja np wcześniej lałem mobile teraz Eneos i też jest ok.
Takie dane powinny być w książce serwisowej. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2019, 15:03
|
|
|
Spiro zgadzam się z Tobą.
Jednak sporo rzeczy ori można kupić w sieci i zabrać ze sobą do Aso
W poprzednim aucie tak robiłem (innej marki) i wychodziło że np serwis klimy w aso mam gratis dzięki oszczędności na filtrach, płynach czy klockach. |
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 04-03-2019, 13:52
|
|
|
Podejrzewam, że części (typu filtry) są brane od dużych producentów i ewentualnie debrandowane pod OEM, ale to ktos by już musiał wiedzieć.
Ja w poprzednim aucie miałem filtry właśnie Knecht które były sprzedawane jako OEM a różniły się tylko pudełkiem no i ceną:) W aso 100 na allegro 50zł za dokładnie taki sam filtr. |
|
|
|
 |
|
|