|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.0 V6] Silnik kręci ale nie odpala. |
Autor |
Wiadomość |
boston
Nowy Forumowicz tigis
Auto: mitshubishi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-03-2019, 15:24 [3.0 V6] Silnik kręci ale nie odpala.
|
|
|
Na wstępie chciałbym powitać wszystkich bez wyjątku.Od dwóch lat jestem posiadaczem pajero II 3,0 v6 zrobiłem około 60 000 km jestem bardzo zadowolony i postanowiłem zainwestować w niego i mieć go do emerytury Przechodzę do pytania:Autko po postoju na kanale przez pięć tygodni nie chce odpalić.pompka paliwo podaje,iskra jest nie odpala nawet na samostarcie.Mechanik twierdzi że się zawiesiły popychacze zaworów,czy w ogóle coś takiego może mieć miejsce.Jak to sprawdzić nie rozbierając głowic.Robiłem konserwacje i wymianę tulei nie było nic ruszane przy silniku dzięki z góry za info |
|
|
|
 |
Rander
Forumowicz
Auto: Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Lis 2011 Posty: 371 Skąd: Dębica & Warszawa i nie tylko ;)
|
Wysłany: 24-03-2019, 11:56 Re: Silnik kręci ale nie odpala.
|
|
|
boston napisał/a: | (...)Mechanik twierdzi że się zawiesiły popychacze zaworów,czy w ogóle coś takiego może mieć miejsce.Jak to sprawdzić nie rozbierając głowic.(...) |
To mechanik nie wie?
Manometr do mierzenia ciśnienia sprężania. |
_________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
|
|
 |
|
|