Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] MMCS E-02 a gniazdo aux
Autor Wiadomość
aspanu 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2019, 00:48   [3.2 DID] MMCS E-02 a gniazdo aux

Witam wszystkich,
Stałem się posiadaczem Pajero z radiem MMCS w wersji E-02. Poczytałem tematy na forum, ale brakuje mi jednoznacznej odpowiedzi, czy do tej wersji można podłączyć gniazdo aux - jack?
Jeśli tak to gdzie podłączyć i jak aktywować funkcję aux w urządzeniu?
Z góry dzięki za pomoc!

ruks 
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Wysłany: 07-03-2019, 11:45   

Chciałem zamontować do siebie ale chyba nie warto. Dużo kombinacji a jakość nie zadowalająca. Poszukaj takiego tematu, wrzucałem tam to co udało mi się ustalić

aspanu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-03-2019, 14:17   

A na jakie radio mozna wymienic tą stację bez bólu, tak żeby kierownica działała, etc?
W zasadzie jedyna rzecz jakiej mi brakuje to aux, wiec nie chcę topić jakiś worków kasy

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 08-03-2019, 13:16   

Chińczyka na Androidzie ;-)
Mam, działa mi i standardowa kierownica, i dodatkowe przyciski kierownicy do zestawu głośnomówiącego. Po domontowaniu modułu telewizji naziemnej lub kamery - obsługuje te opcje. Przy podpięciu mobilnego modemu - np. po WiFi - masz pełnoprawną nawigację on-line. Plus standardowe rzeczy - Spotify, Amazon Music, FB, Yanosik itd. :-D

hlukasz 
Forumowicz

Auto: Pajero IV
Wysłany: 11-03-2019, 09:43   

Sebastian_T napisał/a:
Mam, działa mi i standardowa kierownica, i dodatkowe przyciski kierownicy do zestawu głośnomówiącego. Po domontowaniu modułu telewizji naziemnej lub kamery - obsługuje te opcje. Przy podpięciu mobilnego modemu - np. po WiFi - masz pełnoprawną nawigację on-line. Plus standardowe rzeczy - Spotify, Amazon Music, FB, Yanosik itd. :-D

Udało się podłączyć do tego oryginalną kamerę cofania? Masz głośniki Rockford? Wszystkie działają?

Z tego co ja kojarzę to dorobienie AUX wymaga podłączenia gniazda i zwarcia jakiegoś pinu, żeby aktywować tę opcję w radiu, więc nie wygląda na dużo roboty.

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 11-03-2019, 12:25   

Nie miałem kamery cofania, domontowałem razem z radiem (nie miałem MMC, tylko zmieniarkę płyt) - po domontowaniu (w lampce rejestracji) i wpięciu do "chińczyka" działa (włącza się po światłach cofania). Mam Rockford, PIV z 2011, wszystko działa (przynajmniej na moje głuche uszy ;-) ).

aspanu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-03-2019, 09:13   

hlukasz napisał/a:
Sebastian_T napisał/a:

Udało się podłączyć do tego oryginalną kamerę cofania? Masz głośniki Rockford? Wszystkie działają?

Z tego co ja kojarzę to dorobienie AUX wymaga podłączenia gniazda i zwarcia jakiegoś pinu, żeby aktywować tę opcję w radiu, więc nie wygląda na dużo roboty.

To właśnie chciałbym zrobić, tylko pytanie, czy to działa do E-02?

Odpowiedz do tematu