|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] MMCS E-02 a gniazdo aux |
Autor |
Wiadomość |
aspanu
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2019, 00:48 [3.2 DID] MMCS E-02 a gniazdo aux
|
|
|
Witam wszystkich,
Stałem się posiadaczem Pajero z radiem MMCS w wersji E-02. Poczytałem tematy na forum, ale brakuje mi jednoznacznej odpowiedzi, czy do tej wersji można podłączyć gniazdo aux - jack?
Jeśli tak to gdzie podłączyć i jak aktywować funkcję aux w urządzeniu?
Z góry dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-03-2019, 11:45
|
|
|
Chciałem zamontować do siebie ale chyba nie warto. Dużo kombinacji a jakość nie zadowalająca. Poszukaj takiego tematu, wrzucałem tam to co udało mi się ustalić |
_________________ Zapraszam na wyprawy z Tramp wyprawy
 |
|
|
|
 |
aspanu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-03-2019, 14:17
|
|
|
A na jakie radio mozna wymienic tą stację bez bólu, tak żeby kierownica działała, etc?
W zasadzie jedyna rzecz jakiej mi brakuje to aux, wiec nie chcę topić jakiś worków kasy |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-03-2019, 13:16
|
|
|
Chińczyka na Androidzie
Mam, działa mi i standardowa kierownica, i dodatkowe przyciski kierownicy do zestawu głośnomówiącego. Po domontowaniu modułu telewizji naziemnej lub kamery - obsługuje te opcje. Przy podpięciu mobilnego modemu - np. po WiFi - masz pełnoprawną nawigację on-line. Plus standardowe rzeczy - Spotify, Amazon Music, FB, Yanosik itd. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
hlukasz
Forumowicz
Auto: Pajero IV
|
Wysłany: 11-03-2019, 09:43
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | Chińczyka na Androidzie
Mam, działa mi i standardowa kierownica, i dodatkowe przyciski kierownicy do zestawu głośnomówiącego. Po domontowaniu modułu telewizji naziemnej lub kamery - obsługuje te opcje. Przy podpięciu mobilnego modemu - np. po WiFi - masz pełnoprawną nawigację on-line. Plus standardowe rzeczy - Spotify, Amazon Music, FB, Yanosik itd. |
Udało się podłączyć do tego oryginalną kamerę cofania? Masz głośniki Rockford? Wszystkie działają?
Z tego co ja kojarzę to dorobienie AUX wymaga podłączenia gniazda i zwarcia jakiegoś pinu, żeby aktywować tę opcję w radiu, więc nie wygląda na dużo roboty. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-03-2019, 12:25
|
|
|
Nie miałem kamery cofania, domontowałem razem z radiem (nie miałem MMC, tylko zmieniarkę płyt) - po domontowaniu (w lampce rejestracji) i wpięciu do "chińczyka" działa (włącza się po światłach cofania). Mam Rockford, PIV z 2011, wszystko działa (przynajmniej na moje głuche uszy ). |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
aspanu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-03-2019, 09:13
|
|
|
hlukasz napisał/a: | Sebastian_T napisał/a: | Chińczyka na Androidzie
Udało się podłączyć do tego oryginalną kamerę cofania? Masz głośniki Rockford? Wszystkie działają?
Z tego co ja kojarzę to dorobienie AUX wymaga podłączenia gniazda i zwarcia jakiegoś pinu, żeby aktywować tę opcję w radiu, więc nie wygląda na dużo roboty. |
To właśnie chciałbym zrobić, tylko pytanie, czy to działa do E-02? |
|
|
|
 |
|
|