|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Piskliwy dźwięk dochodzący z okolic paska alt |
Autor |
Wiadomość |
Salagama
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 14-03-2019, 13:07 [Cari 1.8 GDI] Piskliwy dźwięk dochodzący z okolic paska alt
|
|
|
Witam. Mój problem wygląda następująco.
Jakiś czas spod mojej maski dochodzi piskliwy i uciążliwy dźwięk. Po konsultacji u mechanika zalecił wymienić paski i alternator.
Wszystko zostało wymienione a pisk po dwóch dniach stał się jeszcze większy. Pasek z tego co sprawdziłem jest jak dla mnie zbyt luźny ponieważ odgina się na kilka centymetrów. Spadki energii zauważalne podczas jazdy nocą.
Chciałbym się dowiedzieć co jeszcze mogę zrobić żeby tego problemu się pozbyć.
Jak naciągnąć ten pasek?
Może wymienić napinacz jeśli takowy jest? |
|
|
|
 |
douen
Forumowicz kierowca

Auto: Carisma II polift 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-03-2019, 00:04
|
|
|
U mnie piszczy łożysko alternatora pod większym obciązeniem tj. światła, dmuchawa i grzanie szyb.
Alternator do regeneracji (łożyska, szczotki itd. ok 200zł) + pasek. To jest normalne w kilkunastoletnim aucie. |
_________________ Gaz do dechy!!!
 |
|
|
|
 |
|
|