|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY3A 1.8] Biksenon - brak długiego światła w jednym reflekt |
Autor |
Wiadomość |
driver1968
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer sportback 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-04-2019, 13:31 [CY3A 1.8] Biksenon - brak długiego światła w jednym reflekt
|
|
|
Witam wszystkich.
Proszę o pomoc, radę, cokolwiek co mogłoby mi pomóc. Sprawa dotyczy usterki, która powstała w moim misku zwanym przeze mnie Czarny Szerszeń. Mam go z roku 2009, silnik 1.8 Sportback. Mam oryginalnie zamontowane biksenony z doświetlaniem zakrętów. W prawym reflektorze przestało mi działać światło długie. W lewym działa prawidłowo. Światło mijania, krótkie działa. Jednak włączając światła drogowe zapala się tylko w lewym reflektorze. Wymieniłem żarówki ksenonowe, nic nie pomogło. Poczytałem trochę i dowiedziałem się, że za włączanie się długich odpowiada elektromagnes, który jest odpowiedzialny za potocznie mówiąc przewrócenie blaszki w lampie, co powoduje odslaniecie całego odbłyśnika. Byłem u lokalnego mechanika, nic nie pomógł. Inni lokalni elektrycy nie chcą nawet pochylić się nad problemem. Bardzo proszę o jakiekolwiek rady |
|
|
|
 |
|
|