Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Koło dojazdowe Space Star 2014
Autor Wiadomość
dmiras 
Nowy Forumowicz
dmiras

Auto: ASX 2,0 2020 + Space Star 2014
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 02-10-2017, 20:15   Koło dojazdowe Space Star 2014

Witam serdecznie.
Szukam rozmiaru koła dojazdowego do Space Stara z 2014 roku (Mirage).
W instrukcji jest tyle banalnych informacji, ale rozmiaru dojazdówki nie znalazłem. Nawet w serwisie nie potrafili udzielić informacji. Może ktoś z Szanownych Forumowiczów mi pomoże.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 02-10-2017, 20:20   

Jeśli mój inglisz jest ok to chyba 115/70/14 8) .
Druga strona z manuala.
http://mmc-manuals.ru/man...00001600-31.pdf

dmiras 
Nowy Forumowicz
dmiras

Auto: ASX 2,0 2020 + Space Star 2014
  Wysłany: 02-10-2017, 22:19   

Dzięki wielkie przyjacielu. Dzięki Tobie będę mógł spać spokojnie.
Właśnie dziś otrzymałem przesyłkę ze sklepu internetowego z dojazdówkami do moich miśków. zmartwiłem się bardzo bo koło do Space Stara było o ok. 6cm niższe (średnica) a po obwodzie ok 19cm mniejsze (matematycznie się zgadza) od oryginalnych alusów 15" . Rozmiar taki jak podałeś: 115/70/R14 więc nieźle mnie to za niepokoiło. Gość ze sklepu zapewniał mnie że to rozmiar fabryczny. Informacji nie znalazłm ani w instrukcji ani w serwisie.
Jeszcze raz dziękuję.
PS: podziwiam Twól inglisz :P

tbik 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star II 1,2L 2017r
Wysłany: 22-06-2018, 15:13   

Czy takie samo będzie dla Space Stara II z 2017r ?

maja21 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi
Wysłany: 27-10-2018, 19:01   

Dokładnie tak samo^
Koszt takiego koła na serwisie aukcyjnym jest na prawdę symboliczny (porównując do innych samochodów).

Baal71 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi SpaceStar
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 26-04-2019, 13:07   

To może ja zagaję w tym temacie:
Otóż moje MSS 1,2l 2016, po lifcie, automat, ma na nalepce napisane że koło dojazdowe to T115/70D14 88MM
Próbowałem zanabyć takoweż, niestety sprzedawcy na alledrogo wzbraniają przed odpowiedzią na pytanie czy będzie taka (ich konkretna) dojazdówka pasować do mojego MSS - zgodna z rozmiarami.
W końcu jeden sprzedawca się ulitował i mi odpowiedział że żaden sprzedawca mi nie zagwarantuje czy dana dojazdówka będzie pasować do mojego MSS - mimo że ma TAKIE same rozmiary jak w manualu.
Chodzi otóż o to że mimo że rozmiarówka opony i nawet felgi będzie taka sama jak w manuala ale po założeniu takiej dojazdówki może się okazać że po jej dokręceniu będzie (felga) np przeszkadzać w działaniu hamulca lub też nie będzie całkowicie przylegać do mocowania. Trzeba się pofatygować i sprawdzić w praktyce.
Pytanie: Mówił prawdę?
może mi ktoś wskazać aukcję na alledrogo do dojazdówki która będzie mi pasować do auta?

--------------------------------------------
moje poszukiwania:
https://allegro.pl/kategoria/kola-felgi-z-oponami-kola-dojazdowe-257716?string=115%2F70%2F14&bmatch=baseline-var-cl-n-dict-sort-sqm-mot-1-2-0424&order=p

wawik 
Forumowicz

Auto: MSS 2017 1.2 Mirage
Wysłany: 27-04-2019, 19:04   

Prawdopodobnie jedziemy na jednym wózku. Dzisiaj popglądałem moją dojazdówkę i to co mam na niej napisane, a raczej wybite mam na feldze to oznaczenie 14x4t. Z tego wynika że dużo dojazdówe z azjatów pasuje, a nawet z seata. Koła mam 15-stki, a dojazd 14.

Odpowiedz do tematu